Kolašin: Opozicija tvrdi da je Bulatović napravio krivično djelo

Zeković kaže da je „jedina svrha ponavljanje niza besmislica iz kabineta predsjednika Opštine opravdavanje ugovora o djelu u istom tom „kabinetu“
1438 pregleda 1 komentar(a)
Zgrada Opštine Kolašin
Zgrada Opštine Kolašin

Predsjednik Opštine Kolašin Milosav Bulatović napravio je krivično djelo zloupotrebe službenog položaja, kada je osobu koja nije zapošljena u Opštini poslao na obuku za zanimanje komunalnog policajca na Policijskoj akademiji u Danilovgradu. To tvrde iz Opštinskog odbora SNP-a, u odgovoru na Bulatovićevo reagovanje na inicijativu opozicije da se u lokalnoj upravi obavi vanredni inspekcijski nadzor.

„U oktobru minule godine prijavili ste aktuelnog v.d. načelnika Komunalne policije na stručno osposobljavanje na Policijskoj akademiji. On nije zaposlen u Opštini, a u prijavi za njegovo stručno osposobljvanje napisano je da jeste. Po kom osnovu je tako nešto učinjeno, suprotno zakonu i pravllniku MUP o stručnom osposobljavanju za zanimanje komunalnog policajca? Napominjemo da se sve dešavalo dok je na čelu službe bio načelnik, koji tu dužnost obavlja od 2016. godine“, pišu iz OO SNP.

Oni tvrde da je to samo jedna u nizu zloupotreba, koju čini aktuelna kolašinska vlast, „koja novcem građana plaća osposobljavanje kadrova DPS-a“. Najavljuju da će se tim slučajevima baviti Specijalno državno tužilaštvo.

Predsjedniku Opštine odgovorio je i odbornik SDP-a Bojan Zeković, koji je jedan od potpisnika inicijative Ministarstvu javne uprave za vanredni inspekcijski nadzor.

On kaže da je „jedina svrha ponavljanje niza besmislica iz kabineta predsjednika Opštine opravdavanje ugovora o djelu u istom tom „kabinetu“.

„Sve to ne zavređuje odgovor da nije dijela rečenice: „..države, koju za razliku od potpisinika inicijative poštujemo i kojoj pripadamo..“. Osjećam i pripadnost i poštovanje prema državi, za razliku od standardno nepotpisanih iz „kabineta“, koji partiju smatraju državom“, napisao je Zeković.

Podsjećajući kako „kabinet predsjednika Bulatovića i kolašinski DPS, kontinuirano dokazuje svoj doprinos izgradnji autoputa, Ski centra Kolašin 1600 i realizaciji ostalih projekata...“, Zeković kaže da nema potreba da više na to troše energiju.

„Svima je jasno da bi bez vašeg doprinosa ti projekti bili nemogući. S druge strane, primjećujem da šira javnost nije do kraja svjesna vaše uključenosti u sve kapitalne projekte, pa tako ni vašeg doprinosa istraživanju podmorja“, predlaže Zeković.

Bonus video: