Radulović: I Đinđiću su prijetili kao sad Krivokapiću

“Poruke ove vrste poslate su srpskom dinastu Aleksandru Obenoviću prije nego što je izvršen puč u Srbiji..."
278 pregleda 0 komentar(a)
Branislav Radulović, Foto: Savo Prelević
Branislav Radulović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 08.12.2012. 07:53h

Potpredsjednik Udruženja pravnika Crne Gore Branislav Radulović kazao je da više od očite krivično-pravne prirode djela paroha Jovana Plamenca, brine činjenica da je sa te adrese poslata poruka koja je slična onima koje je u Srbiji „crnorukaška struktura“ slala čitav jedan vijek.

“Poruke ove vrste poslate su srpskom dinastu Aleksandru Obenoviću prije nego što je izvršen puč u Srbiji i ovaj dinast i njegova porodica zlikovački likvidirana. Takođe, slična poruka poslata je i tragično nastradalom premijeru Srbije Zoranu Đinđiću”, naveo je Radulović u izjavi “Vijestima”.

"SPC ne bi smjela dozvoliti sebi da se ponovo vrati na militarizam iz devedesetih, jer pored pjesme Đorđa Balaševića na koju se poziva Ranko Krivokapić u svom odgovoru Plamencu postoji i onaj Balaševićev stih koji glasi „kad rat pravi žurku prvo dođu popovi, pa topovi... “, kazao je Radulović.

Uljarević: Rezultat trulih kompromisa vlasti i SPC

Komentarišući prijetnje Krivokapiću, direktorka Centra za građansko obrazovanje Daliborka Uljarević kazala da je nivo retorike koju koriste sveštenici SPC u Crnoj Gori rezultat trulih kompromisa vlasti, koja u odnosu prema SPC pokazuje slabost i nemoć.

​​"Jasan izraz te slabosti je i sama činjenica da je limena crkva na Rumiju ikada uopšte i postavljena, jer je to ipak u tom trenutku, a i mnogo kasnije, podjednako odgovaralo i onima koji su je postavljali i onima koji su javno bili najeksponiraniji oponenti”, kazala je Uljarević za Radio Slobodna Evropa, dok je koordinator ljudskih prava Građanske alijanse Milan Radović ocijenio da zbog prijetnji Plamenca treba da reaguje Tužilaštvo.

Bonus video: