Krivokapić: Mantije me podsjećaju na "Lepu protinu kći"

"Ja imam tu čast da predstavljam onaj dio Crne Gore koji se nije plašio onih u mantijama ni kada su bili na tenkovima"
153 pregleda 153 komentar(a)
Ranko Krivokapić, Foto: Boris Pejović
Ranko Krivokapić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 07.12.2012. 13:17h

Predsjednik parlamenta Ranko Krivokapić kazao je da neće iskoristiti pravo da pokreće krivičnu prijavu protiv barskog paroha Jovana Plamenca "jer postoje druge kazne koje su mnogo blaže, a koje treba da služe kao opomena".

"Mene mantije i dalje više podsjećaju kao generaciju Đorđa Balaševića na ’Lepu protinu kći’, a ne na neke druge koji su spremni da ih svlače i skidaju", kazao je Krivokapić i dodao:

"Ja imam tu čast da predstavljam onaj dio Crne Gore koji se nije plašio onih u mantijama ni kada su bili na tenkovima, kada su uništavali našu bivšu zajedničku domovinu, a iza sebe ostavljali uništenu nejač i gradove..."

Plamenac: Ako Krivokapić još jednom pomene crkvu, skinuću mantiju i...>>>

Krivokapić je kazao i da su predstavnici Mitropolije crnogorsko-primorske na primjeru mitropolita Amfilohija vidjeli da postoje kazne koje iako nijesu teške pokazuju da djelo postoji.

"Mislim da je i sada prilika da se takva odgovornost dovede jer neće uvijek na čelu institucije biti oni koji su se s njima suočavali kad su bili u naponu agresije i militantnosti. Dolaziće neki koji su manjeg borbenog iskustva od nas i zato bi trebalo štiti instituciju bilo kojeg zvaničnika u Crnoj Gori".

Bonus video: