Bojović: DPS je Crnu Goru učinio nestabilnom i ranjivom

Bojović tvrdi da nema evropske vlade koja ne bi na reagovala povodom činjenice da je za svega 2 decenije asimilovano dvije trećine njenih sunarodnika u susjednoj državi
20 komentar(a)
Ažurirano: 07.12.2012. 10:05h

Demokratska partija socijalista (DPS) je, služeći velikosrpskoj ideologiji, a zatim vodeći kalkulantsku identitetsku politiku, dovela do toga da je Crna Gora danas suštinski nestabilna i ranjiva država, ocijenjeno je iz Pravedne Crne Gore.

“Crna Gora je jedinstvena evropska država i po tome što je identitet većinskog naroda stalno na iskušenju”, ocijenio je predsjednik Izvršnog odbora Pravedne Rade Bojović.

On je naveo da, zahvaljujući vladavini DPS-a, ni do danas nije formulisana jasna i aktivna nacionalna politika, čija posljedica je i činjenica da je, kako je rekao, Crnogoraca u sopstvenoj državi danas manje za 17 odsto nego prije 20 godina.

"...Niti to uzbuđuje našu rashodovanu vlast, niti je to primijetio Đukanović u svom anemičnom ekspozeu"

“DPS je, prvo služeći velikosrpskoj ideologiji, pa zatim vodeći kalkulantsku identitetsku politiku, doveo do toga da je Crna Gora danas suštinski nestabilna i ranjiva država”, saopštio je Bojović.

On smatra da je primjer marginalizacije crnogorskog jezika u nastavnom procesu, “osim što se radi o ruganju ustavnosti”, dobar pokazatelj državnih lutanja vladajuće koalicije.

“Kada je tako u sopstvenoj zemlji, onda tek ne treba da čudi što zvanična Podgorica ćuti o rezultatima popisa u Srbiji”, rekao je Bojović.

On dodaje da nema te evropske vlade koja ne bi na sav glas reagovala povodom činjenice da je za svega dvije decenije asimilovano dvije trećine njenih sunarodnika u susjednoj državi.

“Međutim, niti to uzbuđuje našu rashodovanu vlast, niti je to primijetio Đukanović u svom anemičnom ekspozeu”, zaključio je Bojović.

Galerija

Bonus video: