Bio za savez sa DF: Tako je nekad govorio Drago Đurović

Pozitivna podnijela je protiv svog bivšeg odbornika krivičnu prijavu tužilaštvu i policiji zbog osnovane sumnje za krivično djelo korupcije
146 pregleda 0 komentar(a)
Drago Đurović, Foto: Ivan Petrušić
Drago Đurović, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 06.12.2012. 15:05h

Podgorica - Pozitivna Crna Gora sinoć je “Vijestima” dostavila dio stenograma sa sjednice Inicijativnog odbora te partije u Nikšiću od 27. novembra prema kojima njen bivši odbornik Drago Đurović indirektno podržava koaliciju sa DF.

Pozitivna je reagovala na navode premijera Mila Đukanovića koji je prekjuče pravdao prelazak Đurovića na stranu DPS-a zato što je partija Darka Pajovića ispala nedosljedna jer je uprkos predizbornim obećanjima pokušala da napravi koaliciju sa DF-a.

Na navode odbornika Pozitivne Rada Miloševića da je “što se tiče predsjednika SO, to više smiješna priča i da se tu lako dogovoriti jer imaju samo jednu opciju koji će svi prihvatiti”, Đurović je, prema stenogramima, kazao:

“Mi predstavljamo mišljenje birača Pozitivne Crne Gore. Rade iznosi mišljenje svih birača Pozitivne ili većine ovdje u Nikšiću... Ružno je da se mi zajednički između sebe napadamo, ali ja osjećam veliku odgovornost”.

Pozitivna, DF i SNP dogovorili su se da podrže Janka Vučinića. Đurović je zajedno sa odbornicima koalicije Evropski Nikšić, toga dana napustio sjednicu SO i tako onemogućio ponovno glasanje za predsjednika Skupštine koje je tražila opozicija zbog navodnih neregularnosti u izboru predstavnika vlasti Sonje Nikčević na tu funkciju.

Odgovarajući na Đukanovićeve optužbe da je Pozitivna kriva za ovaj “transfer”, iz Pajovićeve partije je sinoć saopšteno da nije u pitanju kršenje principa i nedosljednost, već “klasična politička korupcija”:

„Zabrinutost za politiku i dosljednost Pozitivne iskazana od strane premijera je zapravo nedosljedna i predstavlja još jedan pokušaj obmane javnosti. Naprotiv, naš stav da ne želimo sa ovakvom opozicijom i ovakvom vlašću izgovaren mnogo puta tokom kampanje je ispoštovan i upravo su usaglašeni principi sa opozicijom bili na toj liniji”. Oni su poručili i da je premijer otklonio svaku njihovu sumnju u to ko stoji iza dešavanja u Nikšiću, odnosno dao dokaz da iza te režirane predstave stoji DPS:

„Opravdavanje političke korupcije i nepoštovanje izborne volje građana Niksića je nedemokratski čin za koji je odgovorna stranka na vlasti.”

Negirao korupciju

Bivši odbornik Pozitivne Crne Gore u Nikšiću Drago Đurović zbog navodne političke korupcije dao je izjavu u u nikšićkoj policiji, saznaju “Vijesti” u policiji.

Osnovni državni tužilac je prije tri dana pokrenuo istragu o navodima da je bilo uticaja na ishod glasanja za predsjednika SO grada pod Trebjesom jer je opozicija optužila Đurovića da se nije svojevoljno priklonio vladajućoj koaliciji.

Kako “Vijesti” nezvanično saznaju, Đurović je negirao sve optužbe koje mu se stavljaju na teret, a policija od njega nije mogla ranije da uzme izjavu jer je bio u Beogradu.

Đurović nije odgovarao na telefonske pozive “Vijesti”.

Pozitivna je 5. decembra protiv njega podnijela krivičnu prijavu tužilaštvu i policiji zbog osnovane sumnje za krivično djela korupcije i uputila dopis ANB-u i Savjetu za građansku kontrolu policije zbog prisustva lica nepoznatih javnosti na sjednici SO Nikšić.

Bonus video: