Pozitivna podnijela krivičnu prijavu protiv Đurovića

Đurović je isključen iz Pozitivne nakon što je, zajedno sa odbornicima koalicije Evropski Nikšić, napustio sjednicu SO
0 komentar(a)
Ažurirano: 05.12.2012. 19:13h

Pozitivna Crna Gora predala je nadležnim organima krivičnu prijavu protiv odbornika u Skupštini opštine Nikšić, Draga Đurovića, zbog osnovane sumnje za političku korupciju.

Potpredsjednik Pozitivne Azra Jasavić kazala je agenciji MINA da je ta stranka nadležnim organima predala krivičnu prijavu protiv Đurovića, i da od njih očekuju da postupe po zakonu.

„Očekujemo da postupe po zakonu, tačnije, da preduzmu radnje i mjere previđene Zakonikom o krivičnom postupku, na osnovu kojih mogu jednostavno doći do validnih dokaza u konkretnom slučaju“, precizirala je Jasavić.

TV Vijesti, Jelena Ćorluka

Ona je podsjetila da je politička korupcija devijantno ponašanje nosilaca javnih funkcija.

„A ponašanje odbornika Đurovića, sa stanovišta primjene ove definicije, jeste devijantno, o čemu najbolje govore njegovi postupci u toku i nakon sjednice Skupštine opštine (SO) Nikšić“, kazala je Jasavić.

Đurović je isključen iz Pozitivne nakon što je, zajedno sa odbornicima koalicije Evropski Nikšić, napustio sjednicu SO, zbog čega nije bilo kvoruma za ponovno glasanje za predsjednika Skupštine, na kojem je insistirala opozicija zbog navodnih neregularnosti u izboru predstavnika vlasti Sonje Nikčević na tu funkciju.

Pozitivna je više puta tražila od Đurovića da vrati mandat koji je osvojio sa njihove liste, što on odbija da učini. Po Zakonu, Đurović nakon isključenja iz partije ima pravo da zadrži mandat, i da u lokalnom parlamentu djeluje kao nezasvisni odbornik.

Galerija

Bonus video: