Sjednica odložena, nema predstavnika Koalicije za evropski Nikšić i Draga Đurovića

Sjednici koja je jutros počela sa pola sata zakašnjenja, prisustvovali su predstavnici DF, Pozitivne Crne Gore i SNP-a
0 komentar(a)
Ažurirano: 04.12.2012. 10:29h

U Nikšiću još uvijek nije održana konstitutivna Skupština, jer je njen četvrti nastavak odložen zbog nedostatka kvoruma. Nije poznato kada će sjednica biti nastavljena.

Sjednici koja je jutros počela sa pola sata zakašnjenja, prisustvovali su predstavnici Demokratskof fronta, Pozitivne Crne Gore i SNP-a, dok nisu prisustvovali odbornici Koalicije za evropski Nikšić.

Predsjedavajući Gojko Tomić kazao da su se sastanku odborničkih klubova u 10 sati svi odazvali, te da je Koalicija za evropski Nikšić tražila da se sjednica pomjeri za pola sata, odnosno za 10.30, ali se oni na kraju nisu pojavili. Na sjednici se nije pojavio ni nezavisni odbornik Drago Đurović, koga je Pozitivna isključila iz partije jer na prethodnoj sjednici nije htio da se vrati da se ponovi glasanje, već je izašao zajedno sa predstavnicima vladajuće koalicije.

Đurović nije želio da vrati mandat, a prema riječima predsjedavajućeg Skupštine Gojka Tomića, juče je u razgovoru više puta ponovio da danas neće prisustvovati sjednici.

Kandidat Koalicije za evropski Nikšić Sonja Nikčević, tajnim glasanjem izabrana je za predsjednika Skupštine opštine Nikšić.

Članovi komisije iz opozicije tvrdili su tada da je došlo do zamjene listića jer je prilikom glasanja kandidat Demokratskog fronta i Pozitivne Janko Vučinić imao 21, a Nikčević 20 glasova.

Članovi opozicije, njih 21, tražili su ponovno glasanje za predsjednika SO Nikšić, zbog neregularnosti prvog glasanja. Članovi Koalicije za evropski Nikšić su to odbili i tražili da se verifikuje izbor predsjednika Skupštine opštine. Članovi Koalicije za evropski Nikšić nakon toga su napustili skupštini, a sa njima i novi odbornik član pozitivne Drago Đurović, pa je sjednica, zbog nedostatka kvorumam, odložena.

Veljko Vasiljević, odbornik Demokratskog fronta, kazao je da je Drago Đurović imao priliku da pojavljivanjem na današnjoj Skupštini potvrdi ili demantuje dosadašnje navode i glasa kako jednom opozicionaru priliči.

Odbornik SNP-a Dragutin Bata Raičević kazao je da se nikada ne smije dozvoliti ni na lokalnom ni na državnom nivou da pojedinci prekrajaju izbornu volju građana, kao što se to desilo u Nikšiću.

Bonus video: