DPS će prisustvovati sjednici SO Nikšić ukoliko verifikuju izbor Nikčević

Upitan da li bi novi izbori bili rješenje za situaciju u Nikšiću, Nikčević je rekao da su sve opcije u igri
76 pregleda 8 komentar(a)
Ažurirano: 03.12.2012. 14:39h

Demokratska partija socijalista (DPS) prisustvovaće novoj sjednici Skupštine opštine Nikšiću, samo ukoliko na dnevnom redu bude verifikovanje izbora njenog predstavnika Sonje Nikčević za predsjednika lokalnog parlamenta.

Komentarišući izjavu funkcinera Demokratskog fronta Branka Radulovića koji je kazao, da je sjednica lokalnog parlamenta u Nikšiću zakazana je za sjutra predsjednik opštinskog Odbora DPS-a Radivoje Nikčević je kazao da ih niko o tome nije obavijestio.

„Ne bi me čudilo da je Radulović zakazao sjednicu nikšićkog parlamenta. Možemo samo da budemo pozvani na sjednicu na kojoj bi se vefikovao izbor odbornika DPS-a Sonje Nikčević koja je legalno izabrana za predsjednika lokalnog parlamenta“, rekao je Nikčević agenciji MINA.

Prema njegovim riječima, vladajuća koalicija ništa osim toga neće i ne može da radi.

„Opozicija je prekinula sjednicu, praveći farsu sa ponovnim glasanjem koje nema uporišta u Zakonu i Poslovniku. Na sjednicu možemo biti pozvani samo da Nikčević položi zakletvu i preuzme dužnost“, kazao je Nikčević.

Upitan da li bi novi izbori bili rješenje za situaciju u Nikšiću, Nikčević je rekao da su sve opcije u igri.

„Najbolje rješenje je da se ova farsa prekine i da se vlast u Nikšić konstituiše“,dodao je on.

Odbornik u nikšićkoj Skupštini Drago Đurović ranije je kazao da će prisustvovati narednoj sjednici lokalnog parlamenta, ali da će u slučaju eventualnog ponavljanja glasanja za predsjednika Skupštine Opštine razmisliti za koga će glasati.

Đurović je u četvrtak zajedno sa odbornicima koalicije Evropski Nikšić napustio sjednicu lokalnog parlamenta, zbog čega opozicija nije imala kvorum da traži da se ponovo glasa za predsjednika Skupštine, ocjenujujući da je bilo neregularnosti prilikom tajnog glasanja kada je Nikčević osvojila najviše glasova.

Galerija

Bonus video: