Đurović dolazi na narednu sjednicu SO Nikšić, ne zna da li bi opet glasao Vučinića

"Na moj dalji rad u SO Nikšić neće uticati ni Pozitivna ni Front ni DPS ni SNP, niti bilo ko drugi", kazao je Đurović
114 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 02.12.2012. 12:42h

Odbornik u nikšićkoj skupštini Drago Đurović kazao je da će prisustvovati narednoj sjednici nikšićkog parlamenta ali da će u slučaju eventualnog ponavljanja glasanja za predsjednika Skupštine Opštine (SO) razmisliti za koga će glasati.

Đuroviću je kao odborniku Pozitivne Crne Gore mandat verifikovan na prethodnm nastavku konstitutivne sjednice Skupštine, čime je izvršena dopuna upražnjenog mjesta Vere Miljanić koja je ranije podnijela ostavku.

Đurović je u četvrtak zajedno sa odbornicima koalicije Evropski Nikšić napustio sjednicu lokalnog parlamenta, zbog čega opozicija nije imala kvorum da traži da se ponovo glasa za predsjednika Skupštine, ocjenujujući da je bilo neregularnosti u glasanju kada je pobijedila predstavnica vlasti Sonja Nikčević.

Pozitivna: Izbor predsjednika SO Nikšić nadgledala policija>>>

Pozitivna CG: Niko iz vrha Pozitivne nije režirao podršku DPS-u u Nikšiću>>>

Drago Đurović zadržao mandat i sad sam odlučuje o volji 23.000 građana>>>

Nakon što je odbio da vrati odbornički mandat, Đurović je isključen iz partije.

Upitan da li bi glasao za kandidata opozicije Janka Vučinića kome je, kako tvrdi, na prethodnoj prekinutoj konstitutivnoj sjednici dao glas, Đurović je agenciji Mina kazao da će o tome razmisliti.

"To što sam napustio salu nema apsolutno nikakve veze sa bilo kakvim ili čijim uticajem već je isključivo motivisano namjerom da sačuvam svoje dostojanstvo i ne učestvujem u najprizemnijoj političkoj ujdurmi"

Na konstatciju da u buduće više ne može nastupati kao odbornik Pozitivne shodno odluci te partije o njegovom isključenju, Đurović je kazao da je čuo njihov stav ali da će nastaviti da kao odbornik učestvuje u radu Skupštine jer mu to Zakon omgućava.

"Neću da komentarišem, ali ni da se služim prljavim igrama trikovima i lažima, niti želim da učestvujem u toj priči u kojoj je svak pokazao svoje dostojanstvo", kazao je on.

Đurović je dodao da će odbornički mandat zadržati i pokušati da da lični doprinos izlasku Nikšića iz apsurdne situacije u koju su ga doveli svi politički subjekti.

"Na moj dalji rad u SO Nikšić neće uticati ni Pozitivna ni Front ni Demokratska partija socijalista ni Socijalistička narodna partija, niti bilo ko drugi. Isključivo ću raditi u korist Nikšća u skladu sa principima u koje sam vjerovao kada sam pristupio Pozitivnoj, a koje su oni iznjevjerili iz sebičnih razloga i time pali na prvom ispitu svoje političke nedosljednosti", kazao je on.

Đurović je naveo da je Pozitivnoj pristupio iz najiskrenijeg uvjerenja, smatrajući da je riječ o novoj svježoj i principijelnoj političkoj snazi na crnogorskoj sceni.

"Bio sam veoma ponosan na činjenicu da sam se našao na listi za odbornike u mom Nikšiću kome su hitno potrebne korjenite promjene, te da ću biti u mogućnosti da svojim angažmanom doprinesem promjenama i napretku grada. Iskreno sam vjerovao da će se Pozitivna do kraja zalagati za svoje principe, da ćemo zajedno istrajavati na očuvanju ove mlade države i promjeni ovakve vlasti", rekao je on.

Prema njegovim riječima, bio je ubijeđen u puno puta ponovljenu tezu Pozitivne "da neće ni sa ovakvom vlašću ni sa ovakvom opozicijom, ali da je očigledno bio prevaren "i nijesam jedini bio naivan".

"Prilično zbunjen razvojem događaja tokom pregovora moje partije i Fronta o formiranju lokalne vlasti, cijeneći da je veoma važno, makar i po cijenu ličnog neslaganja, da ne dozvolimo da se Nikšić ponovo vodi pogrešnim putem, prihvatio sam ponudu da popunim odborničko mjesto nakon ostavke Miljanićke, a danas potpuno razumijem njen gest i razloge", pojasnio je Đurović.

On tvrdi da je poslušao odluku partijskog vrha Pozitivne i instrukcije koje su dobili o glasanju za predsjednika SO Nikšić i da je svoj glas dao Vučiniću.

Đurović je naveo da je sve što je uslijedilo nakon glasanja i prebrojavanja glasova, uvreda za svakog razumnog čovjeka koji je bio u skupštinskoj sali.

"To što sam napustio salu nema apsolutno nikakve veze sa bilo kakvim ili čijim uticajem već je isključivo motivisano namjerom da sačuvam svoje dostojanstvo i ne učestvujem u najprizemnijoj političkoj ujdurmi koju su sebi mogli da prirede nikšićki odbornici,na žalost iz opozicionih partija", ocijenio je on.

Đurović je istakao da bi zasijedanje napustio i da su u sali ostali odbornici DPS-a.

On je kazao da su svi navodi o uticaju na njega najgrublje neistine jer je postupao isključlivo u skladu sa ličnim principima i principima partije kojoj je pripadao i na čijoj je odborničkoj listi bio.

"Iskoristiću sve zakonske mogućnosti da zaštitim svoje i ime svoje porodice od ljudi koji su pokušali da me oblate, dovodeći me neistinitim izjavama u vezu a korupcijom i organizovanim kriminalom", poručio je Đurović.

Đurović je diplomirani pravnik, a zaposlen je u komunalnoj policiji nikšićke Opštine.

Galerija

Bonus video: