Ponoš: Vešović očigledno ne razumije značenje pojma “korupcija”

"Vešović razumije poziv da “lovimo izdajice”, i mi mu ovim putem poručujemo da se Pozitivna CG nije nikad, niti će se baviti takvim stvarima, ma koliko one bilo unosne"
81 pregleda 23 komentar(a)
Ažurirano: 30.11.2012. 19:21h

"Tokom razgovora o formiranju vlasti u Nikšiću praktikovano je sve ono što poznaje evropska demokratija – počev od razgovora, ustanovljavanja principa, pa sve do razmjene argumenata, koja je ponekad, istina je, bila i oštrija, a sve u duhu političke borbe i svakako ne van zakona. Ono što partija gospodina Vešovića vrlo dobro zna jeste da je dogovor bio postignut, ali je srušen grubom manipulacijom", navodi se u reagovanju Ane Ponoš, poslanice Pozitivne Crne Gore na izjavu Časlava Vešovića, portparola Demokratske partije socijalista u kojoj je on naveo da je "opozicija svojim neozbiljnim ponašanjem u Nikšić pretvorila u taoca njihove nedosljednosti".

"Kako odavno organizovani kriminal i korupciju nijesu koristili kao alibi za svoje političke promašaje, dosjetili su se, poslije skoro dva mjeseca bezuspješnih pregovora, da bi ovo mogao da bude zgodan momenat za to“, rekao je Vešović.

Vešović: Opozicija je priredila neviđenu zabavu građanima Crne Gore i Nikšića >>>

On je ocijenio da je opozicija priredila "neviđenu zabavu građanima Crne Gore i Nikšića", na najbolji način pokazala demokratske i političke kapacitete i nagovijestila kako bi to izgledalo da oni vrše vlast.

"Pošto je postizanje dogovora zavisilo samo od čelnih ljudi njihovih partija, a kažu da im je smetao kriminal, onda se izvodi jedini logičan zaključak – da su neki od njih u sprezi organizovanog kriminala", rekao je Vešović.

Vešović bi, navodi Ponoš, trebalo da u rječniku stranih riječi i izraza pronađe termine “korupcija” ili “politička korupcija”, "pošto očigledno ne razumije da to nije zakonita radnja i to nije nešto što on do kraja razumije".

"Ono što on razumije jeste poziv da “lovimo izdajice”, i mi mu ovim putem poručujemo da se Pozitivna Crna Gora nije nikad, niti će se baviti takvim stvarima, ma koliko one bilo unosne", odgovara Ponoš na komentar Vešovića o glasanju za predsjednika nikšićke Skupštine, u kojem je, prema njegovim riječima, odbornik DPS-a Sonja Nikčević izabrana voljom većine.

Pozitivna će isključiti Draga Đurovića iz partije >>>

Vešović je poručio da će DPS, "pošto opozicija po običaju „pravdu“ traži kod predstavnika međunarodnih organizacija, na istim adresama predočiti činjenice o procesu formiranja lokalne vlasti u Nikšiću".

"Ne bih Vam preporučila da se ovim primjerom hvalite van zemlje. Na kraju, gdine Vešoviću, ovakvim ponašanjem se ne ide u Evropsku uniju", navodi se u regovanju Ponoš.

Bonus video: