Ministar Kaluđerović prekršio Zakon o sprječavanju konflikta interesa

Kako je saopšteno, po dolasku na javnu funkciju, ministar vanjskih poslova i evropskih integracija nije dostavio svoje imovno stanje
64 pregleda 0 komentar(a)
Nebojša Kaluđerović, Foto: Savo Prelević
Nebojša Kaluđerović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 30.11.2012. 16:14h

Ministar vanjskih poslova i evropskih integracija, Nebojša Kaluđerović, prekršio je Zakon o sprječavanju konflikta interesa jer po dolasku na javnu funkciju nije dostavio svoje imovno stanje, saopšteno je iz nadležne Komisije.

Komisija za sprječavanje sukoba interesa razmatrala je danas predmete za 119 javnih funkcionera Crne Gore.

Kako je saopšteno, po dolasku na javnu funkciju svoje imovno stanje nijesu dostavili Kaluđerović, generalni konzul Veljko Milonjić i direktor za izgradnju vodovoda iz Herceg Novog Milorad Vulaš, i za njih su donijete odluke da krše Zakon.

„Jedan broj javnih funkcionera 'zaboravlja' da je obaveza i da se nakon godine od prestanka javne funkcije dostavlja Izvještaj o prihodima i imovini, zbog čega je Komisija donijela odluke da krše Zakon 10 (funkcionera) iz Podgorice, 5 iz Pljevalja, 2 iz Šavnika, jedan iz Bara, jedan iz Nikšića i 8 iz Ulcinja“

Navodi se da, nakon prestanka sa javnom funkcijom, imovno stanje nijesu dostavili bivši predsjednik Komunalne djelatnosti iz Bara, Predrag Rajković, Vladimir Klačar iz Pljevalja i Dražen Blažić iz Cetinja.

Imovno stanje nijesu dostavili ni javni funkcioneri iz Plava - Marinko Simonović, Samir Pejčinović, Sevdija Vučetović, Die Jasavić i Salih Šabović.

„Jedan broj javnih funkcionera 'zaboravlja' da je obaveza i da se nakon godine od prestanka javne funkcije dostavlja Izvještaj o prihodima i imovini, zbog čega je Komisija donijela odluke da krše Zakon deset (funkcionera) iz Podgorice, pet iz Pljevalja, dva iz Šavnika, jedan iz Bara, jedan iz Nikšića i osam iz Ulcinja“, kaže se u saopštenju.

Komisija je razmatrala i žalbe 13 javnih funkcionera na donijete odluke i, nakon otklanjanja nedostataka, prihvatila zahtjeve za preispitivanje odluka, dok je za Radoja Simovića i Miljana Petrušića iz Šavnika odgođeno donošenje odluka.

„Komisija je odgodila rješavanje zahtjeva za preispitivanje odluke za Ivana Ašanina, odbornika i direktora Agencije za investicije, građevinsko zemljište i razvoj, zbog dobijanja dopunskih podataka", naveli su iz Komisije.

Dodaje se da su data mišljenja za pomoćnika ministra MUP-a Zorana Begovića i Sašu Pešića, poslanika, odbornika i direktora Elektrodistribucije Berane, vezano za nespojivost obavljanja funkcija.

Bonus video: