Pozitivna će isključiti Draga Đurovića iz partije

Direktor Pozitivne Srđan Perić kazao da je odbijanje Đurovića da vrati mandat tužan čin čovjeka kojem su vjerovali
134 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 30.11.2012. 12:37h

Pozitivna Crna Gora dans će pokrenuti proceduru za brisanje iz članstva odbornika u nikšićkom parlamentu Draga Đurovića, nakon što je odbio da vrati mandat.

Direktor Pozitivne Srđan Perić saopštio je da je jučerašpnjim dešavanjima napadnuta demoratija u Nikšiću i kazao da postoje indicije da iza tih dešavanja stoji organizovana kriminalna grupa.

Video: Zoran Bojović

On je pitao koliko je mandata potrebno da bi se promijenila vlast u Crnoj Gori.

Sjednica SO Nikšić odložena, i odbornik Pozitivne napustio salu>>>

Vešović: Opozicija je priredila neviđenu zabavu građanima Crne Gore i Nikšića >>>

Optužujući DPS da stoji iza svega što se desilo u Nikšiću, Perić je rekao da je ta partija "ovim činom, uoči izbora novog/starog premijera u potpunosti obesmislila izbore u Crnoj Gori".

"Šta god mandatar bude mislio ili tvrdio, ovo baca veliku sjenku na njegov izbor, jer je u samo desetak dana najavljena tužba protiv medija, na krajnje sumnjiv način obezbijeđen nedostajući odbornik u drugom po veličini gradu u Crnoj Gori i pomognut novcem svih građana Crne Gore Univerzitet koji je u njegovom vlasništvu. Tri zabrinjavajuće poruke koje su poslate tim činom su da će borba protiv slobode govora biti pojačana, da će politička volja biti prekrajana i da će se novac svih građana slivati u džepove vladajuće klase", rekao je Perić.

Direktor Pozitivne je rekao da je odbijanje Đurovića da vrati mandat tužan čin čovjeka kojem su vjerovali.

Na pitanje zašto ranije nijesu saopštili da je bilo pritisaka Mladen Bojanić je kazao da pritisci nijesu bili direktni i da nije bilo lako nekoga optužiti bez dokaza.

Bojanić je negirao da su pregovori dugo trajali zbog pritisaka.

On je istakao da nijesu mogli znati da će se takvo nešto desiti jer nijesu "mogli kopati po Đurovićevoj biografiji".

Đurović je, kako je rekao Bojanić, svoj postupak napuštanja sjednice opravdao revoltiranošću.

Drago Đurović

Bojanić je kazao da mu je Đurović saopštio da će glasati za Janka Vučinića.

Mladi Pozitivne Crne Gore su ouči konferencije za novinare na platou ispred Skuptine nosili transparente na kojima je pisalo "Stop trgovini ljudskim dušama" i "Stop političkoj korupciji".

U Pozitivnoj Crnoj Gori vladala je nevjerica nakon za nju šokantnog poteza Đurovića kome je na samom početku sjednice lokalnog parlamenta verifikovan mandat, jer je prošle sedmice, takođe, nenajavljeno, Vera Miljanić podnijela ostavku na odborničku funkciju i članstvo u Pozitivnoj.

Nikšić je tako na pragu da za dvije godine postane treća opština, uz Andrijevicu i Podgoricu, u kojoj DPS drži vlast tako što ga podržava jedan ili više odbornika sa opozicionih predizbornih listi.

Đurović je kazao da je glasanje za kandidatkinju DPS-a za predsjednika SO Nikšić Sonje Nikčević bilo regularno i da bi njegova partija trebalo da prihvati poraz.

Nakon izbora Nikčević opozicionarima je bilo nejasno kako je i pored ranijeg dogovora DF-a, Pozitivne i SNP-a, zajednički opozicioni kandidat Janko Vučinić sa liste DF imao glas manje od nje.

Članovi komisije iz opozicije tvrdili su da je došlo do zamjene listića jer je prilikom glasanja Vučinić imao 21, a Nikčević 20 glasova.

Zato su Veljko Vasiljević iz DF i Rade Milošević iz Pozitivne odbili da potpišu zapisnik tvrdeći da je bilo neregularnosti prilikom brojanja. Vasiljević je tada kazao da je sjednica samo još jedan dokaz krađa i manipulacija koje već 20 godina primjenjuje DPS.

Đurović je u kasnijoj izjavi “Vijestima” na sljedeći način doživio prvo glasanje:

“Mi iz iz opozicije zauzeli smo prvi i drugi red sale, a oko stola (predsjedavajućeg na kojem je bila glasačaka kutija) su pored dva naša člana bili i drugi članovi opozicije. Jasno je bilo da je glasanje sprovedeno regularno. Ako hoćemo pošteno da pričamo, ako svi stojimo na mjestu koje je određeno da se prebroje listići i neko uspije da nam doturi nešto, za mene je to kao čovjeka poražavajuće”, rekao je Đurović koji je kazao i da je glasao za Vučinića.

Galerija

Bonus video: