Numanović: Đukanovićev zahtjev za ostavke u skladu sa zakonom

Numanović je rekao da od sada u njegovom ministarstvu nije bilo ostavki na lični zahtjev , ali “da pretpostavlja da će ih biti do imenovanja nove Vlade
67 pregleda 0 komentar(a)
Suad Numanović, Foto: Savo Prelević
Suad Numanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 29.11.2012. 14:58h

Ministar rada i socijalnog staranja Suad Numanović objasnio je danas da je zahtjev novog mandatara Mila Đukanovića da svi pomoćnici ministara, direktora uprava, direkcija, javnih preduzeća i ustavnova da prije izbora nove Vlade kovertiraju ostavke “ u skadu sa zakonom”

“Shodno jasnoj zakonskoj proceduri isteka mandata jasno je definisano ko, kad i u kojim uslovima može biti razriješen:Jedan od uslova je razrešenje na lični zahtjev tako da zakonska procedura se poštuje. Pitanje da li su svi podnijeli ostavke, što čitamo danas u medijima, to može biti stvar političkog dogovora i stava partije. To pitanje treba usmjeriti političkim partijama” rekao je Numanović.

Na pitanje da li bi svi ti radnici iz javnog sektora podnijeli lične ostavke da nije bilo “ličnog zahtjeva” Đukanovića ministar nije ima precizan odgovor, već je ponovio da je “imenovani može sebi dati za pravo da da ostavku na lični zahtjev”.

Numanović je rekao da od sada u njegovom ministarstvu nije bilo ostavki na lični zahtjev , ali “da pretpostavlja da će ih biti do imenovanja nove Vlade”.

Šef Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović zatražio je od svih pomoćnika ministara, direktora uprava, direkcija, javnih preduzeća i ustanova da prije izbora nove vlade kovertiraju ostavke.

To je potvrđeno “Vijestima” iz više izvora iz DPS-a nakon što je juče popodne stigla dojava o toj mogućnosti.

Riječ je o političkom dogovoru sa liderom SDP-a Ranko Krivokapićem koji će to isto zatražiti i od svojih kadrova kako bi se poslala poruka da je “potrebno povećati osjećaj odgovornosti na svim nivoima”.

Bonus video: