Da je povratak Đukanovića dobar misli 44 odsto građana

Istraživanje je pokazalo da je i dalje ubjedljivo najpopularnija ličnost predsjednik države Filip Vujanović
0 komentar(a)
Ažurirano: 25.11.2012. 19:28h

Povratak Mila Đukanovića na mjesto premijera je dobar za Crnu Goru, smatra 44 odsto građana koje je učestvovalo u istraživanju TV Vijesti i agencije Ipsos stratedžik marketing.

Njih 28 odsto odgovorilo je da to nije ni dobro ni loše, dok 24 odsto smatra da povratak Đukanovića nije dobar za Crnu Goru.

U optimizmu, prednjače članovi DPS-a i vladajuće koalicije dok najnegativniji odnos prema povratku Đukanovića imaju članovi Demokratskog fronta.

Istraživanje je pokazalo da 68 odsto ispitanika smatra da će Đukanović ovaj mandate završiti do kraja.

TV Vijesti

Takav stav dominantan je kod simpatizera DPS-a i Pozitivne, a čak i opoziciono opredijeljeni građani u velikoj mjeri vjeruju u takav scenario.

Građani vjeruju da je Crna Gora na dobrom putu

Istraživanje je sprovedeno od 13. do 15. novembra na uzorku od 810 ispitanika

Podjeljenost se najviše primjećuje na liniji vladajuće-opozicione stranke. Simpatizeri vladajuće koalicije u velikom procentu se izjašnjavaju da zemlja ide pravim putem dok najviše rezervi imaju simpatizeri Nove, PZP-a i SNP-a

Ako se pogleda trend u posljednjih nekoliko mjeseci primjetan je rast broja zadovoljnih građana - od januara 2012. kada je bio najniži i iznosio 45 odsto u novembru se popeo na 51 odsto.

Vujanović i dalje najpopularniji

Istraživanje je pokazalo da je i dalje ubjedljivo najpopularnija ličnost predsjednik države Filip Vujanović koga podržava 80 odsto građana.

Filip Vujanović

Vujanovića, pokazalo je istraživanje, podržava većina i Crnogoraca i Srba.

Na drugom mjestu, sa blagim rastom povjerenja, ostala je direktorka MANS-a Vanja Ćalović, dok je na trećoj poziciji i dalje odlazeći premijer Igor Lukšić.

U odnosu na istraživanje iz jula, Lukšić je zadržao identično povjerenje, što znači da odlazak sa premijerske funkcije nije promjenio odnos građanja prema njemu.

Za razliku od Vujanovića i Ćalović, odlazeći premijer bilježi značajan broj negativnih ocjena.

Najveći napredak u odnosu na prethodno istraživanje bilježi Đukanović. Njegova liderska uloga u predizbornoj kampanji i povratak na premijersku funkciju očigledno su popravili njegov rejting.

Nakon Đukanovića, na 6. i 7. mjestu su lideri Demokratskog fronta i Pozitivne Crne Gore Miodrag Lekić i Darko Pajović.

Njih dvojica u odnosu na julsko istraživanje bilježe veliki rast povjerenja.

Istraživanje je sprovedeno od 13. do 15. novembra na uzorku od 810 ispitanika.

Galerija

Bonus video: