Front: Pojedinci bliski vlasti u Budvi ne plaćaju naknadu i porez

"Naplatiti 20 miliona eura, a ne deblokirati račun, već se osnovni dug još povećava, nešto je što se teško može objasniti", poručio je Vujičić
58 pregleda 2 komentar(a)
Top Hil, Budva, Foto: Vuk Lajović
Top Hil, Budva, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 25.11.2012. 17:11h

Određeni broj ljudi bliskih vlasti u Budvi ne plaća naknadu za uređenje gradskog građevinskog zemljišta, pa čak ni porez na nepokretnosti, tvrde predstavnici Demokratskog fronta (DF) u tom gradu.

"Mi smo kao opozicija nekoliko puta pokušavali da dobijemo spisak tih povlašćenih investitora, kako bi inicirali naplatu komunalija i poreza na nepokretnosti, ali nijesmo uspjeli u tome", kazao je odbornik DF u Skupštini Opštine Budva, Božidar Vujičić, na konferenciji za novinare.

On je ocijenio da "taj silni novac očito ide u nečije privatne ruke", zahvaljujući organizovanom djelovanju i kriminalu koji, kako kaže, čine Vlada, lokalna samouprava i Državni tužilac Crne Gore.

"Sve se to dešava u privatnoj državi Crnoj Gori", poručio je Vujičić.

Prema njegovim riječima, tragično je da je predsjednik Opštine Budva, Lazar Rađenović, tri godine radio sa blokadom računa i ponovo dobio povjerenje za novi mandat sa blokadom računa Opštine.

"Naplatiti 20 miliona eura, a ne deblokirati račun, već se osnovni dug još povećava, nešto je što se teško može objasniti", poručio je Vujičić.

On tvrdi da je očito da se radi o velikoj zloupotrebi i pretakanju državne imovine na moćne pojedince, uz podršku Vlade, lokalne samouprave i Državnog tužioca.

Bonus video: