Danilović: Predlažem da zatražimo prijem kod predsjednika Evropske komisije

"Ako čak ni pojedinačno ne želite ništa da uradite, predlažemo da se svi na trenutak pojavimo u parlamentu i podnesemo ostavke kako bismo jednopartijskoj državi omogućili da nesmetano funkcioniše i obraduje tako "evropske partnere"
2502 pregleda 6 komentar(a)
Danilović, Foto: Savo Prelević
Danilović, Foto: Savo Prelević

Predsjednik Ujedinjene Crne Gore (UCG), Goran Danilović, predložio je poslanicima opozicije da zatraže prijem u Briselu, kod predsjednik Evropske komisije.

"Predlažemo uvaženim kolegama iz opozicije: Da nas 39 opozicionih poslanika, sto je 49 posto Parlamenta, zatražimo prijem u Briselu kod Predsjednika Evropske komisije. Da zatražimo razgovor sa predsjednikom Evropskog parlamenta, da tražimo prijem u Savjetu Evrope i da se ne ponašamo kao neznavena publika o gledaoci raspadanja Crne Gore po svim šavovima. Predlažemo Akciju, a ne trećerazredna saopštenja na temu "ima li koverte ili je nema", saopštio je da Danilović.

On je rekao da ako je mnogo i strašno da putuje svih 39 poslanika "tamo gdje nam je mjesto, onda tražimo, da to urade lideri parlamentarne opozicije, bili u zboru ili nezboru."

"Prethodno možemo da se izmirimo na neutralnoj teritoriji, recimo na Aerodromu. Ističemo da ne bi bilo nesporazuma; putovali bismo u Brisel i Strazbur, a ne u Beograd, Moskvu, Peking ili na Tajvan. Ako je nemoguće da čak ni lideri, i samo oni, zajedno otputuju do Brisela, pozivamo vas da 39 opozicionih poslanika zajedno odu do zgrade Vrhovnog državnog tužioca i da zatražimo informacije koje danas nedostaju javnosti, a i nama, koji se bavimo politikom. Ističemo, da ne bi bilo nesporazuma ili međusobne panike od protesta, da se okupi samo nas 39, samo 49 % predstavnika naroda na jednom mjestu. Ako nista, upoznaćemo se, poručio je Danilović

Predsjednik UCG dodao je da ako je "nemoguće ni toliko da uradimo zajedno, ako naše pojedinačne genijalnosti ne trpe zajedništvo, molimo vas da onda nezavisno od nas, pokrenete neku akciju u cilju pokazivanja da smo živi kao opozicija, a mi ćemo vam se pridružiti bezinteresno."

"Ako čak ni pojedinačno ne želite ništa da uradite, predlažemo da se svi na trenutak pojavimo u parlamentu i podnesemo ostavke kako bismo jednopartijskoj državi omogućili da nesmetano funkcioniše i obraduje tako "evropske partnere"! Ako ni to ne možemo zajedno, onda predlažemo da se jedni drugima više ne obraćamo sa besmislenim inicijativama nego da sa konferencija za novinare udaramo u srce režima; vicevima, doskočicama, vlastitim procentima rasta i popularnosti, sve dok se tajkuni i insitucije Crne Gore od "iznenadnog stida" ne samoukinu", zaključio je Danilović.

Bonus video: