Jovović u igi za predsjednika SO Nikšić

Izvor sa sastanka je rekao da će se pregovori nastaviti u sljedeća dva dana, uz uključivanje Darka Pajovića i Miodraga Lekića koji su u telefonskoj komunikaciji
25 komentar(a)
Ažurirano: 24.11.2012. 14:35h

Prvi sastanak čelnika opozicionih nikšićkih partija nije dao konkretne rezultate jer su predstavnici Nove srpske demokratije ostali čvrsto pri stavu da za gradonačelnika kandiduju Milutina Đukanovića, saznaju "Vijesti".

Jedina novina je ta što je kao moguće rješenje za mjesto predsjednika Skupštine opštine pomenut odbornik Demokratskog fronta Ognjen Jovović.

Za to mjesto, prema nezvaničnim informacijama, ranije je bio zainteresovan SNP a kao moguće rješenje pominjala se Veselinka Peković, na šta je, takođe, ranije iz DF poručeno da za to mjestu kandiduju Veru Bulatović.

Izvor "Vijesti" sa pregovora je rekao da bi iza Jovovića stao čitav DF, da bi ga vjerovatno podržala i Pozitivna, a da SNP ni po kom osnovu ne može tražiti tu funkciju.

"Ako bismo funkcije dijelili po Dontovom količniku, onda mjesto predsjednika Opštine i predsjednika Skupštine opštine bi pripadala DF. Ako bismo funkcije dijelili na osnovu broja mandata, onda bi Pozitivna imala pravo na mjesto predsjednika SO", kazao je taj izvor.

Međutim, ono što može biti problem da kandiduju Jovovića je da se za sada izbor predsjednika SO vezuje za dogovor o kandidatu za gradonačelnika, kazao je drugi izvor sa sastanka.

Demokratski front su na sastanku, koji je bio neformalnog tipa, predstavljali Veljko Vasiljević iz PzP i Vera Bulatović bivša funkcionerka SNP-a, Pozitivnu je zastupao Nikola Koćalo, dok je u ime SNP učestvovao Dragutin Raičević.

Izvor sa sastanka je rekao da će se pregovori nastaviti u sljedeća dva dana, uz uključivanje Darka Pajovića i Miodraga Lekića koji su u telefonskoj komunikaciji.

Vasiljević je ranije kazao da će se pregovori ubuduće voditi na lokalnom nivou, samo uz asistenciju partijskih centrala.

"Ubjeđen sam da će do dogovora doći čim prestanu bočne smetnje od nekih ljudi koji nijesu provjereni, odnosno koji su provjereni kao nepouzdani u proteklih 20 godina", poručio je Vasiljević za Atlas Televiziju.

On nije želio da precizira koji su to ljudi:"Biće imenovani, odnosno ja ću lično da ih imenujem po završetku pregovora. Oni su iz raznih partija. Naravno za svaki dogovor pa i svađu potrebno je najmanje dvoje".

On je kazao i da partijske centrale nemaju razumijevanje za kritike koje članovi i aktivisti opozicionih partija trpe od glasača u Nikšiću koji očekuju dogovor.

Bonus video: