Nikšićki PzP upozorio centrale i lidere: Pustite nas da se dogovorimo

Izvor iz nikšićkog PzP rekao je “Vijestima” da je ovo saopštenje pritisak na “centrale svih stranaka” u Podgorici, da “stvore ambijent” za dogovor
30 komentar(a)
Ažurirano: 23.11.2012. 09:13h

Nikšićki Pokret za promjene upozorio je sinoć da “svi politički subjekti i njihovi lideri snose političku i ličnu odgovornost pred građanima Nikšića” i da će politički akteri koji ne potpišu “većinski prihvatljiv” predlog sporazuma postati “saučesnici DPS-a i SDP-a” koji su uništili taj grad.

U saopštenju, kojem se pridružio predstavnik Građanskog kluba Ognjen Jovović, ukazuje se i da je PzP “ jedan od glavnih konstituenata” Demokratskog fronta.

U saopštenju odbora PzP koji vodi Veljko Vasiljević krivica za trenutno stanje u pregovorima nije adresirana ni na jednu stranku.

Vasiljević je naveo da centrale nemaju razumijevanje za kritike koje članovi i aktivisti opozicionih partija trpe od glasača u Nikšiću koji očekuju dogovor, ali je izbjegao da odgovori da li je kritika upućena i Medojeviću

Izvor iz nikšićkog PzP rekao je “Vijestima” da je ovo saopštenje pritisak na “centrale svih stranaka” u Podgorici, da “stvore ambijent” za dogovor.

Naveo je i da centrale nemaju razumijevanje za kritike koje članovi i aktivisti opozicionih partija trpe od glasača u Nikšiću koji očekuju dogovor, ali je izbjegao da odgovori da li je kritika upućena i Medojeviću.

Drugi izvor je rekao da je ovo saopštenje pritisak na “dio DF” koji otežava sporazum.

U nikšićkom parlamentu DF ima 12 odbornika od čega je pet Nove, među kojima je i Janko Vučinić iz Građanskog kluba DF, bivši SNP ima četiri predstavnika, dok PzP ima jednpg manje. Među ta tri odbornika PzP je i Jovović. Pozitivna u Nikšiću ima pet, a SNP četiri odbornika.

U saopštenju nikšićkog PzP se dodaje da svaki savjestan građanin zna da je u Nikšiću, a i u Crnoj Gori, presudni trenutak kada se voljom građana smjenjuje režim DPS-a - SDP-a.

“To je struktura koja godinama direktno učestvuje u pljački crnogorske imovine. Glasnogovornicima odlazeće vlasti preporučujemo da se ne brukaju. Neka ućute, neka ne stoje ispred korumpiranih pojedinaca koji čerupaju opštinsku imovinu do zadnjeg dana svojeg tužnog bitisanja na vlasti. Apsurdni su komentari o prolongiranju konstituisanja vlasti u Nikšiću. Uostalom, ni svemoćni premijer Đukanović još nije formirao Vladu, a o budućim ministrima se samo nagađa”, zaključuje se u saoptenju PzP-a.

Bonus video: