U Pozitivnoj ne žele da im Skupština plaća račune za telefon

Zahvaljujući odluci PCG, parlament će uštedjeti 8.400 eura godišnje
53 pregleda 29 komentar(a)
Srđan Perić, Azra Jasavić, Foto: Boris Pejović
Srđan Perić, Azra Jasavić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 23.11.2012. 07:59h

Poslanici Pozitivne Crne Gore odrekli su se korišćenja naknade za telefonske račune do 100 eura koje od prije nekoliko godina Skupština plaća svim poslanicima.

Oni su juče o tome obavijestili generalnog sekretara Skupštine Damira Davidovića, što znaći da će parlament na račun Pozitivne uštedjeti 8.400 eura godišnje.

“Obavještavamo vas da poslanicima Kluba poslanika Pozitivne ne uplaćujete naknade za korišćenje mobilnih telefona.

Poslanici Mladen Bojanić, Srđan Perić, Darko Pajović, Azra Jasavić, Dritan Abazović, Ana Ponoš i Zoran Miljanić dobrovoljno se odriču korišćenja naknade u cilju racionalizacije troškova Skupštine”, stoji u dopisu Davidoviću koji je potpisao Bojanić koji je predsjednik poslaničkog kluba.

Da Pozitivna ima namjeru da se postavi kao stranka koja ne želi da živi na državnim jaslama i da koristi sve privilegije koje plaćaju poreski obveznici juče je nagovijestio i Perić.

On je juče na sjednici Administrativnog odbora najavio da će inicirati promjenu Zakona o zaradama i drugim primanjima državnih i javnih funkcionera i tražiti umanjenje za deset odsto, ne precizirajući da li misli da će to tražiti samo za kolege iz poslaničkih klupa ili za sve javne funkcionere.

Bonus video: