Bojanić: Najveću korist od novih izbora u Nikšiću bi imala vladajuća koalicija

"Pajović i Lekić su u stalnoj komunikaciji i od ishoda tih razgovora zavisiće formiranje vlasti u Nikšiću", kazao je poslanik Pozitivne CG
9 komentar(a)
Ažurirano: 22.11.2012. 14:36h

Najveću i jedinu korist od novih izbora u Nikšiću imala bi vladajuća koalicija, a opozicija pokušava da nađe model saradnje koji bi odgovarao izbornim rezultatima u tom gradu, kazao je poslanik Pozitivne Crne Gore Mladen Bojanić.

On je naveo da lideri Pozitivne i Demokratskog fronta, Darko Pajović i Miodrag Lekić, intezivno razgovaraju o situaciji u Nikšiću.

„Pajović i Lekić su u stalnoj komunikaciji i od ishoda tih razgovora zavisiće formiranje vlasti u Nikšiću.

Vidjećemo da li postoji osnova za saradnju, odnosno da li će se do utorka, kada je zakazan nastavak sjednice lokalnog parlamenta, postići dogovor“, kazao je Bojanić agenciji MINA.

"Pokušava se, koliko je moguće, pronaći zajednički jezik kako bi se vlast formirala, odnosno da se nađe model saradnje koji bi odgovarao izbornim rezultatima i da opozicija formira vlast u Nikšiću"

Pozitivna je, kako je naveo, svjesna da bi novi izbori mogli koristiti vladajućoj koaliciji.

„Najveću i jedinu korist od novih izbora bi imala vladajuća koalicija i svjesni smo te odgovornosti.

Pokušava se, koliko je moguće, pronaći zajednički jezik kako bi se vlast formirala, odnosno da se nađe model saradnje koji bi odgovarao izbornim rezultatima i da opozicija formira vlast u Nikšiću“, kazao je Bojanić.

Lekić je juče kazao da vjeruje da će opozicija formirati vlast u Nikšiću, navodeći da nijesu nemogući ponovni izbori u toj opštini.

Pajović je naveo u utorak da će ubuduće o formiranju vlasti u Nikšiću pregovarati samo sa Lekićem, dok je predsjednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić kazao je da lično ne želi nikakve pregovore sa Pajovićem i da je, kako je rekao, zaprepašćen izlivima nezadovoljstva i mržnje prema jednoj srpskoj i demokratskoj stranci.

Galerija

Bonus video: