Mandić: Neće Srbina na čelu Nikšića, Pozitivna: Nije tačno

On je rekao sa Pozitivnom nije čak ni pregovarao, već da je imao susret sa čelnicima od samo 20-ak minuta
51 pregleda 158 komentar(a)
Ažurirano: 20.11.2012. 19:06h

Funkcioner DF Andrija Mandić kazao je da je zaprepašćen izlivom nezadovoljstva i količinom mržnje koja se iskazuje prema “jednoj srpskoj stranci, političarima koji su nosili borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, rizikujući živote”. On je rekao da više ne želi ni da učestvuje u bilo kakvim pregovorima sa Pajovićem.

“Treba biti pošten, a to je Pajović ostao dužan javnosti, i saopštiti da oni ne žele Srbna na čelu Nikšića, da oni imaju problem sa mržnjom prema jednom čitavom narodu koji je trećina populacije, a ne zaklanjati se iza principa”, rekao je Mandić.

On je rekao sa Pozitivnom nije čak ni pregovarao, već da je imao susret sa čelnicima od samo 20-ak minuta.

“Ništa se izvan toga nije desilo da bi neko tako brutalno napao na predsjednika Nove”, rekao je Mandić.

On je rekao da bi Pozitivna trebalo da otvoreno kaže šta im je problem kod srpskih političara u Crnoj Gori i je li im prihvatljiv onaj profil srpskog političara nalik Novaku Kilbardi.

“Na razgovore sa Pozitivnom je potrošeno 40 sati. I nakon toga, došlo se do sporazuma, a kad smo trebali da realizujemo kadrove, Pozitivna se sjetila da čelne funkcije ne mogu da pokrivaju funkcioneri Nove. Pajović bi vjerovatno još da potroši jedno 40 sati u razgovore sa Lekićem. Ja znam da je to privilegija za njega da priča sa Lekićem”, rekao je Mandić.

On je rekao da u Pozitivnoj postoje ljudi koji su osnovali stranku i koji ne vole Srbe, navodeći da prilikom izbora potpredsjednika Skupštine 2006. nije bilo toliko uslova kao sada za izbor gradonačelnika Nikšića.

“To znači da je danas prisutna nova organizacija koja je mnogo tvrdokornija, nego što je SDP. To nije dobro”, ocijenio je Mandić, navodeći da su to smislili oni koji su razmišljali o formiranju Pozitivne.

Mandić nije mogao da odgovori da li je opozicija sada bliža novima izborima ili dogovoru.

Pozitivna: Nacionalost nije problem

Pozitivna Crna Gora oštro je osudila "jezik mržnje i neistine koju je Andrija Mandić koristio kada je ostao bez argumenata".

"Kad nas već Andrija Mandić lažno optužuje, da mu javno saopštimo, da Pozitivna Crna Gora nema problem da osoba bilo koje nacionalnosti, uključujuci i srpsku, bude na čelu Nikšića. Koliko je besmislena teza Andrije Mandicća govori i podatak da su u našem poslaničkom klubu u Skupštini Crne Gore prisutne četiri nacije, uključujuci i srpsku", saopšteno je iz partije.

Pozitivna napominje da je to građanska stranka gdje nacionalost sporedno pitanje, što je "van domašaja razumijevanja Andrije Mandića".

Galerija

Bonus video: