Pozitivna: Nećemo podržati kandidate koji ne poštuju simbole

U Pozitivnoj, kako se navodi, nikada nijesu sporili pravo na raspodjele funkcija prema izbornom rezultatu
19 komentar(a)
Ažurirano: 19.11.2012. 17:49h

Pozitivna Crna Gora neće podržati kandidate za čelne funkcije u Nikšiću, koji ne poštuju simbole države u kojoj žive, poručili su danas iz te stranke.

Član predsjedništva Pozitivne Goran Tuponja je, u reagovanju na izjave funkcionera Demokratskog fronta (DF) o navodnim ucjenama koje Pozitivna postavlja u pregovorima o formiranju vlasti u Nikšiću, naveo da ta stranka nije krivac za to što DF ne poštuje dogovor koji su postigla sva tri opoziciona subjekta.

Danilović: Nestranačka ličnost na mjestu gradonačelnika je potcjenjivanje Nikšićana >>>

Prema njegovim riječima, upravo su postupci DF-a doveli do toga da, ni nakon mjesec, u Nikšiću nije formirana lokalna vlast.

„Očigledna je želja kolega iz DF-a da se prvo obezbijede funkcije, pa tek onda plan za razvoj Nikšića, što nije dobra poruka javnosti“, naveo je Tuponja u reagovanju dostavljenom agenciji MINA.

On je kazao da je tokom prethodnih razgovora dogovoreno da se prvo usaglase politički principi, pa plan za razvoj Nikšića u narednom četvorogodišnjem periodu, i da se tek onda razgovara o kadrovskim rješenjima koje treba prilagoditi zahtjevima razvoja Nikšića.

„Pozitivna nije ta koja raspored funkcija postavlja u formi ultimatuma, već to upravo čine predstavnici Fronta. To je puna istina, sve ostalo je klasična zamjena teza“, naglasio je Tuponja.

On je podsjetio da Pozitivna insistira na poštovanju dogovorenih principa i dogovora, a ne na funkcijama.

Tuponja je dodao da to nije nikakvo uslovljavanje, već upravo poštovanje dogovorenih i usaglašenih političkih principa

„Ono na čemu smo takođe insistirali jeste da svako rješenje, uključujuci i ona iz Pozitivne, moraju biti najbolja moguća, i da partijska prirpadnost ne bude jedini uslov za vođenje odgovornih funkcija, jer građani Nikšića su tražili promjene u načinu vođenja grada, a ne trku za foteljama“, pojasnio je Tuponja.

On je naglasio da medijski pritisak koji ljudi iz fronta vrše na Pozitivnu kako bi se obezbijedila još poneka funkcija, nije u duhu dobrog dijaloga, i da se takve navike moraju mijenjati, za šta treba vremena.

„Da ne bismo ostavili nikakve sumnje, Pozitivna neće podržati kandidate za čelne funkcije u Nikšiću koji ne poštuju simbole države u kojoj žive. Vjerujemo da to neće ni biti slučaj“, poručio je Tuponja.

U Pozitivnoj, kako je naveo, nikada nijesu sporili pravo na raspodjele funkcija prema izbornom rezultatu.

„Ali itekako jesmo i hoćemo mogućnost da se na najvišim funkcijama u opštini Nikšić nađu kadrovi koje ne poštuju državne simbole i principe koje smo zajednički usvojili“, naglasio je on.

Tuponja je dodao da to nije nikakvo uslovljavanje, već upravo poštovanje dogovorenih i usaglašenih političkih principa.

Bonus video: