Danilović: Nestranačka ličnost na mjestu gradonačelnika je potcjenjivanje Nikšićana

Danilović smatra da Front nije kriv zbog toga što vlast još nije formirana
53 pregleda 15 komentar(a)
Goran Danilović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Goran Danilović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 19.11.2012. 14:39h

Demokratski front (DF) je na izborima u Nikšiću osvojio 30 odsto glasova, i bilo bi potcjenjivanje stanovnika tog grada da na njegovom čelu bude nestranačka ličnost, kazao je funkcioner DF-a Goran Danilović.

On je rekao da bi bilo neobično, nakon svega što se događalo u pregovorima, da se sada postavlja nova platforma u kojoj piše ko može a ko ne da bude gradonačelnik.

„Ne vjerujem da će se to pretočiti u zvaničan stav Pozitivne Crne Gore, već smo preko medija vidjeli neku vrstu demanta tih tvrdnji iz te stranke“, rekao je Danilović novinarima u parlamentu.

Upitan šta će se desiti ukoliko Pozitivna zatraži da na čelu Nikšića bude nestranačka ličnost, Danilović je rekao da Front osvojio 30 odsto glasova u tom gradu i da je nosilac liste tog saveza na opštinskim izborima bio potpredsjednik Nove srpske demokratije.

„S tom činjenicom ne može da se poredi ništa drugo, i nema nijednog građanina Nikšića koji je glasajući za Front zaboravio i da glasa za Novu, koja je jedan od konstituenata tog saveza“, kazao je on.

Danilović smatra da bi bilo potcjenjivanje Nikšićana, da pored 30 odsto njih koji su podržali Front, traži neko ko nije izlazio na izbore da bi mu se dalo povjerenje da vodi taj grad.

"Nema nijednog građanina Nikšića koji je glasajući za Front zaboravio i da glasa za Novu"

„Zašto birati između onih koji se nijesu takmičili, a preskočiti nas koji smo dobili povjerenje građana. Ne želim da to izdižem na nivo važećeg dok ne dobijemo zvaničan stav da li Pozitivna misli da bi takav zahtjev bio pristojan i politički korektan“, kazao je on.

Danilović je rekao da Front nije kriv zbog toga što vlast još nije formirana, „i da je do nas, Nikšić bi već imao formiranu upravu“.

„Što se nas tiče za 48 sati možemo konsituisati vlast u Nikšiću. Ali ne možemo odgovarati na pitanje koje treba da se postavi Pozitivnoj, jer Front ne postavlja nikakve dodatne uslove“, naveo je on.

Odgovarajući na pitanje da li su u slučaju novih zahtjeva Pozitivne mogući novi izbori, Danilović je kazao da ne bi da „hrabri“ tu stranku da postavlja nove uslove.

„Svakome je preko glave novih uslova. Očekujemo da večeras možemo napraviti korak naprijed kako bi Nikšićane sjutra obavijestili da smo se dogovorili. Stvarno bi bilo vrijeme za to“, rekao je on.

Danilović je rekao da ukoliko neko vjeruje da je dobro postavljati nove uslove, čini grešku.

„Nema više nijednog razloga da jedni druge maltretiramo, posebno ako Front nikoga ne smatra nepodobnim. Mora se praviti savez sa postojećim strankama, a ne tražiti da oni liče na vas“, precizirao je on.

Komentarišući sudsku presudu protiv mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija, kojom je kažnjen opomenom zbog govora mržnje, Danilović je kazao da je poražavajuće stanje u pojedinim segmentima sudstva, navodeći da ta presuda mitropolitu služi na čast.

Bonus video: