Pejović: Rukovodstvo SNP-a da podnese ostavke

"Od kada je Srđan Milić u rukovodstvu Odbora SNP Glavnog grada uspio pronaći saradnike za programsku kohabitaciju sa režimom Mila Đukanovića počeo je sunovrat SNP-a"
108 pregleda 3 komentar(a)
Jovo Pejović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Jovo Pejović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 18.11.2012. 15:02h

Rukovodioci Socijalističke narodne partije (SNP) treba da podnesu ostavke, zakažu vanredni Kongres i rukovođenje prepuste onima koji znaju šta će s izvornom idejom partije, kazao je bivši član te stranke, Jovo Pejović.

Iz podgorički Odbor SNP-a je saošteno da su bivši visoki funkcioneri te partije, pored aktuelnog režima, ključni akteri političke prevare birača na parlamentranim izborima.

"Od kada je Srđan Milić u rukovodstvu Odbora SNP Glavnog grada uspio pronaći saradnike za programsku kohabitaciju sa režimom Mila Đukanovića počeo je sunovrat SNP-a", kaže se u saopštenju Pejovića, koji je sada član Demokratskog fronta.

Prema njegovim riječima, Miliću su na tom putu jedina prepreka bili članovi i simpatizeri SNP koji su pristupili Demokratskom frontu i "bivši visoki funkcioneri SNP koji su godinama u nazad ukazivali na pogubnost politike koju na mala vrata pokušavaju uvesti Milić i dio njegovih najbližih saradnika".

Pejović se izvinio članovima SNP-a jer je, kako je naveo, primoran da polemiše sa svojim partijskim drugovima, uz obećanje da to bez velike potrebe ubuduće neće činiti

"Dan uoči parlamentarnih izbora štampali su i distribuirali letke protiv svojih dojučerašnjih drugova i metodama karakterističnim za rad službe državne bezbjednosti širili laži među članovima SNP o našim razlozima pristupanja Frontu, pri tom zaboravljajući da su glavni krivci lošeg izbornog rezultata metiljava politika vrha partije, u narodu prepoznata kao politika ‘čas ovako čas onako’", rekao je on.

Pejović je ocijenio da se SNP-ovom bezuslovnom podrškom platformi Pozitivne Crne Gore program SNP-a ruši iz temelja, "a potvrda ovih navoda je i ustajanje poslanika SNP-a u Skupštini i odbornika u lokalnim parlamentima na himnu ratnog zločinca Sekule Drljevića".

"Takođe, kad bude odgovarajući trenutak, isto kao što su ustali na himnu, poslanici SNP - a će glasati u Skupštini za ulazak Crne Gore u NATO, jer je Milić taj stav zastupao prije pet godina", naveo je Pejović.

On je kazao da će biološki sat odraditi ono što nema snage odraditi Odbor Glavnog Grada.

"Dakle, niko uspješnije ne ruši SNP od njenog aktuelnog rukovodstva i stranačkih foruma koji zatvaraju oči pred očiglednim", ocijenio je Pejović.

On je rukovodstvu SNP-a savjetovao da podnesu ostavke.

"Zakažu vanredni Kongres i rukovođenje Partijom prepuste onima koji znaju što će s izvornom idejom oko koje je okupljeno časno članstvo SNP-a a koju mi dosljedno čuvamo kao najvrijedniju tekovinu", poručio je Pejović.

On se izvinio članovima SNP-a jer je, kako je naveo, primoran da polemiše sa svojim partijskim drugovima, uz obećanje da to bez velike potrebe ubuduće neće činiti.

Bonus video: