SNP: Bivši funkcioneri ključni akteri prevare birača

Bivši funkcioneri te partije, kako se dodaje, nastavljaju sa obmanjivanjem javnosti, plasiranjem neistina o SNP-u
6 komentar(a)
sjedište SNP, Socijalistička narodna partija, Foto: Arhiva "Vijesti"
sjedište SNP, Socijalistička narodna partija, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 17.11.2012. 16:44h

Bivši visoki funkcioneri Socijalističke narodne partije (SNP) su, pored aktuelnog režima, ključni akteri političke prevare birača na parlamentranim izborima, saopštio je podgorički Odbor SNP-a.

Bivši član SNP-a Jovo Pejović saopštio je da rukovodstvo SNP-a javno napušta izvorni program i približava se stavovima koalicije Demokratske partije socijalista i Socijaldemokratke partije.

"U izjavi bivših funkcionera SNP-a saopštenoj juče preko glasnogovornika Pejovića, prepoznatljiva je njihova želja da i nakon odlaska iz SNP-a zadrže pravo da sude o SNP-u i da oni ekskluzivno cijene šta nam je činiti", kaže se u saopštenju SNP-a.

Bivši funkcioneri te partije, kako se dodaje, nastavljaju sa obmanjivanjem javnosti, plasiranjem neistina o SNP-u, sa ciljem da sakriju svoju "jadnu političku poziciju u koju su svojevoljno zapali".

Iz SNP-a su saopštili da je ta stranka odavno navikla na, kako su rekli, niske političke udrace koje im godinama upućuje vlast, ali, nažalost, kako su dodali, i pojedini opozicioni subjekti

To, dodaje se, podrazumijeva i političku akciju da više kod građana na izborima ne prođe obmana i prevara, kao što se, kako su naveli iz SNP-a, to desilo na proteklim parlamentarnim izborima.

"Ključni akteri političke prevare birača na nedavno održanim parlamnetranim izborima, pored aktuelnog režima, svakako su bivši visoki funkcioneri SNP-a, koji su učinili političko vjerolomstvo prema SNP-u da bi ostvarili političku korist za sebe lično, ali i za Pokret za promjene (PzP) i Novu srpsku demokratiju", saopšteno je iz SNP-a.

Bivši partijski funkcioneri su, kako je ocijenjeno iz SNP-a, svojim načinom djelovanja u protekloj predizbornoj kampanji, priznali da im za ostvarenje namjere da oslabe SNP kod građana nije bio dovoljan samo njihov odlazak iz SNP-a.

"Pa su političko vjerolomstvo prema SNP-u realizovali lažnim predstavljanjem da su oni, kao tobožnji branitelji SNP-a, pošli u Demokratski front i iz njega biračima slali lažnu poruku da, ako vole SNP, glasaju za Demokratski front", kazali su iz SNP-a.

Da bi, dodaje se, u ostvarenju te, kako su rekli, prevare birača, bili što ubjedljiviji, tokom protekle predizborne kampanje, bivši funkcioneri SNP-a su se na neregularan i nečastan način služili imenom i simbolima SNP-a.

"Epilog na izborima je poznat – njihova prevara je djelimično uspjela na štetu SNP-a, a u korist Nove, PzP-a i nekoliko pojedinaca iz reda političkih vjerolmnika SNP-a, koji su se za nagradu domogli i poslaničkih funkcija", kaže se u saopštenju.

Iz SNP-a su saopštili da je ta stranka odavno navikla na, kako su rekli, niske političke udrace koje im godinama upućuje vlast, ali, nažalost, kako su dodali, i pojedini opozicioni subjekti.

"U protekloj predizbornoj kampanji, zbog iskrene posvećenosti ostvarenju cilja da opozicija svrgne sa vlasti ovaj odnarođeni režim, SNP na mnoge neosnovane napade koji su dolazili od drugih opozicionih subjekata nije odgovarala, i za to je platila političku cijenu", ocijenili su iz SNP-a

To ih je, kako su poručili, politički oslabilo samo kroz broj mandata u Skupštini.

"Ali nas je učinilo još ponosnijim i odlučnijim da istrajemo u ostvarenju političke misije kojoj je SNP posvećena u Crnoj Gori i od koje neće odustati. Na niske udarce, kakvim doživljavamo i ovaj zbog kojeg reagujemo, uzvraćaćemo onako kako zaslužuje da se odgovori na sijanje laži i nesitina o SNP-u", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: