SNP: Vlast DPS-a u Podgorici nelegitimna

Kako se navodi, Odbor je ocijenio da je SNP u Podgorici ostvarila slabiji izborni rezultat od očekivanog
13 komentar(a)
Srđan Milić, SNP, Foto: Vesko Belojević
Srđan Milić, SNP, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 15.11.2012. 21:17h

Činjenica da je opozicija u Podgorici osvojila 5.575 glasova više od partija na vlasti jasno potvrđuje da je vlast Demokratske partije socijalista (DPS) u Glavnom gradu bez legitimiteta, ocijenjeno je iz Socijalističke narodne partije (SNP).

Odbor SNP Glavnog grada održao je drugu sjednicu u novom sazivu na kojoj su, kako je saopšteno, analizirali ostvarene izborne rezultate na parlamentarnim izborima u Podgorici, izabrali potpredsjednike Odbora i Izvršni odbor.

Kako se navodi, Odbor je ocijenio da je SNP u Podgorici ostvarila slabiji izborni rezultat od očekivanog i uobičajenog doprinosa ukupnom izbornom rezultatu na nivou države.

Ocijenjeno je da je ključni razlog slabijeg izbornog rezultata SNP-a u Podgorici nekorektna, politički neprihvatljiva predizborna kampanja, „koju su posebno agresivno u Podgorici protiv SNP-a vodili njeni bivši visoki funkcioneri“.

„U prilog ovoj ocjeni, članovi Odbora iznijeli su brojna iskustva sa terena koja potvrđuju da su bivši funkcioneri SNP-a tokom predizborne kampanje u neposrednoj komunikaciji sa građanima širili i gnusne laži o rukovodstvu SNP-a Crne Gore i Podgorice, ubjeđujući ih da će SNP nakon izbora ući u koaliciju sa DPS-om“, piše u saopštenju.

Konstatovano je da je jedan od razloga slabijeg rezultata i činjenica da je SNP imala desetorostruko manje utrošenog novca za kampanju u odnosu na brojne druge političke subjekte na izborima.

„SNP, kao velika i demokratska partija, okrenuta je budućnosti, i posvećena smjeni aktuelnog DPS-SDP režima sa vlasti na svim nivoima, pa stoga i ostavlja da vrijeme, kao majstorsko rešeto, postavi sve na svoje mjesto“, poručeno je iz SNP-a.

Oni su naglasili da su birači na proteklim parlamentarnim izborima u Podgorici poslali jasnu i snažnu političku poruku da je DPS-SDP vlast izgubila njihovo povjerenje.

„Činjenica da je opozicija u Podgorici osvojila 5.575 glasova više od partija na vlasti, dodatno i jasno potvrđuje da je DPS vlast u Glavnom gradu, koju, inače, održava golom političkom korupcijom, bez legitimiteta“, ocijenjeno je iz SNP-a.

Kako smatraju, prijevremeni lokalni izbori u Podgorici jedini su demokratski izlaz iz postojeće neregularne situacije u kojoj funkcioniše lokalna vlast u Glavnom gradu.

Navodi se da je Odbor za potpredsjednike Odbora SNP Glavnog grada izabrao Zdenku Popović, Dragana Ivanovića i Aleksu Bečića.

Odbor izabrao svoj Izvršni odbor od 34 člana, a za sekretara Izvršnog odbora Vladimira Čađenovića.

Bonus video: