"Za 21. vijek" Ujedinjenoj: Možete sa nama da radite za građane ili sami kao do sada za Đukanovića

"O ozbiljnosti Gorana Danilovića najbolje govori njegov izborni rezultat – statistička greška", navode iz URA
57 pregleda 19 komentar(a)
Zeta za 21. vijek, Foto: Koalicija za 21. vijek
Zeta za 21. vijek, Foto: Koalicija za 21. vijek
Ažurirano: 15.06.2018. 17:03h

Ujedinjena Crna Gora je bezuslovan povratak u parlament dogovorila i usaglasila sa Milom Đukanovićem. I sada neko ko je bez ikakvih uslova prekršio dogovor opozicije o bojkotu i odigrao u korist DPS-a, prigovara odgovornom pristupu doslednih političkih subjekata. Zato je začuđujuće ali i pomalo neozbiljno da neodgovorni, neiskreni i nedosledni prigovaraju odgovornim, iskrenim i doslednim, saopšteno je iz koalicije "Za 21. vijek".

"Ali, upravo su vam građani na proteklim izborima izmjerili političku težinu koja vas pozicionira rame uz rame sa statističkom greškom. Pozivati Demokratsku Crnu Goru i URA-u da usaglase stavove sa Ujedinjenom Crnom Gorom koja je prethodno prekršila opozicioni dogovor o bojkotu parlamenta i častila DPS svojim povratkom je ništa drugo do političko licemjerje zvano - Goran Danilović", navode iz koalicije.

Dodaju da o ozbiljnosti njihove inicijative najbolje govore ocjene i konstatacije sa najuticajnijih međunarodnih adresa.

"O ozbiljnosti Gorana Danilovića najbolje govori njegov izborni rezultat – statistička greška. Uostalom tu je i mjesto svim igračima režima. Možda razlog ovakve reakcije i neutemeljenih konstatacija leži u nervozi Danilovića koji je uvidio da mu šef gubi međunarodnu podršku i što međunarodna zajednica konačno ima sluha za zahtjeve opozicije. Umjesto što osporavate pozitivne opozicione iskorake, pozivamo vas da ukoliko ne želite da i dalje igrate po notama režima, doprinesete stvaranju boljih uslova za fer i poštene izbore u Crnoj Gori. Nema opravdanosti prigovarati ozbiljnim namjerama i uspostavljanju mehanizmima za sprovođenje sveobuhvatnih izbornih reformi, promjena u ASKu i DIKu, promjenama u oblasti medijskih zakona, dogovoru o datumu opštih lokalnih izbora u jednom danu i potvrđivanju datuma održavanja parlamentarnih izbora. Upravo su naši planovi na kolosjeku zahtjeva građana i onih uslova koji su ujedinili opoziciiju u bojkotu. To što ste i vi među onim subjektima koji su prekršili dogovor bezuslovno, ne daje vam za pravo da izuzetno niskim, neozbiljnim i ničim utemeljenim konstatacijama pokušavate urušiti ono što postignuto i što je kao takvo prepoznato od strane građana i međunarodne javnosti. Nego, recite vi nama šta je neprihvatljivo za vas iz ovog Plana?", zaključili su iz koalicije.

Bonus video: