Komisija: Novoimenovani funkcioneri da prijave imovinu

Zakonom je propisano da će se prekršajno kazniti javni funkcioner ako ne podnese Komisiji za sprječavanje sukoba interesa izvještaj u roku od 30 dana od stupanja na funkciju
1 komentar(a)
Skupština Crne Gore, Foto: Savo Prelević
Skupština Crne Gore, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 15.11.2012. 16:43h

Komisija za sprječavanje sukoba interesa objavila je da su novoimenovani državni i lokalni funkcioneri izabrani na neposrednim izborima i oni koji su na izvršnim poslovima dužni da u roku od 30 dana od stupanja na te funkcije podnesu Izvještaj o imovini i prihodima.

Kako je saopšteno, to se odnosi i na imovinu i prihodima supružnika i djece ukoliko žive u zajedničkom domaćinstvu prema stanju na dan izbora, postavljenja ili imenovanja.

„Javni funkcioneri koji su već evidentirani u službenoj evidenciji Komisije, a koji su u skladu sa Zakonom izabrani, postavljeni ili imenovani na još jednu funkciju dužni su da o tome obavijeste Komisiju u roku od 30 dana od nastanka promjene“, kaže se u saopštenju.

Podsjeća se da svi javni funkcioneri imaju zakonsku obavezu da do kraja marta 2013. godine podnesu Izvještaj o imovini i prihodima za prethodnu godinu.

Zakonom je propisano da će se prekršajno kazniti javni funkcioner ako ne podnese Komisiji izvještaj u roku od 30 dana od stupanja na javnu funkciju.

Bonus video: