Aktivisti LS prije tačno 20 godina zaustavljeni na Slijepač mostu

Bivši funkcioneri LSCG Petar Kljajević i Ranko Đonović ocjenili su da su se dvije decenije kasnije mnoge stvari promjenile, ali ne suštinski
114 pregleda 9 komentar(a)
Ažurirano: 15.11.2012. 14:59h

Funkcioneri nekadašnjeg Liberalnog saveza Crne Gore (LSCG) i oni koji su ih prije 20 godina zaustavili na Slijepač mostu, kako ne bi stigli na predizborni skup u Bijelom Polju juče su se rukovali na istom mjestu.

Na taj način juče je, u organizaciji Građanske alijanse (GA), obilježeno 20 godina od postavljanja barikada kojim su aktivisti LSCG spriječeni da dođu do Bijelog Polja i, kako je tada upozoravano, “šire antisrpstvo”.

Bivši funkcioneri LSCG Petar Kljajević i Ranko Đonović ocjenili su da su se dvije decenije kasnije mnoge stvari promjenile, ali ne suštinski.

“Nije značajan korak. Bili bi slijepi kad to ne bismo ocijenili”, kazao je Đonović.

Dragiša Gradanov koji je 1992. godine, kao petnaestogodišnjak, bio među onima koji su branili liberalima da dođu do Bijelog Polja, kazao je da bi danas drugačije postupio.

"Želim da vam poželim dobrodošlicu, stvari su se promijenile”, kazao je Gradanov, na šta mu je Đonović odgovorio da je “mnogo ljepše ovako da se susrijeću, nego onako”.

Predsjednik GA Boris Raonić kazao je da je cilj obilježavanja dvadesetogodišnjice od postavljanja barikada rukovodstvu LS podsjećanje javnosti, a posebno mlađih generacija na nedavnu prošlost. On je ocijenio da su događaji kod Slijepač mosta, uz ratne zločine devedesetih, najveća mrlja u modernoj istoriji Crne Gore.

Galerija

Bonus video: