Perić: Ne ucjenjujemo nikoga, DF je prekršio dogovor

Perić se pita zašto je neko prihvatio dogovor kada je unaprijed znao da ga neće poštovat
82 pregleda 114 komentar(a)
Srđan Perić, Foto: Pozitivna CG
Srđan Perić, Foto: Pozitivna CG
Ažurirano: 14.11.2012. 14:33h

"Nije tačno da je tokom razgovora Demokratskog fronta i Pozitivne Crne Gore bilo ko koga ucjenjivao, a nije tačno ni to da je i da je intoniranje himne na Konstitutivnoj sjednici u Nikšiću bilo čija ucjena. Naprotiv, poštovanje simbola je jedan od zajedničkih političkih principa koje su prihvatile sve tri opozicione stranke, a koje jedino DF nije ispoštovao", saopštio je direktor Pozitivne Crne Gore, Srđan Perić.

Perić kaže da je svojim postupkom u Nikšiću, DF prekršio dogovor po kom će poštovati državne simbole, što je za Pozitivnu neprihvatljivo.

"Takođe, nije istina da je bilo ko predlagao bilo koga za predsjednika opštine Nikšić tokom razgovora o zajedničkim principima. To nije tačno i nema nikakve veze sa poštovanjem državnih simbola koji su dogovoreni na sastancima tri opozicione stranke na kojima se nije uopšte razgovaralo o kadrovskim rješenjima", navodi Perić.

Perić se pita zašto je neko prihvatio dogovor kada je unaprijed znao da ga neće poštovati.

Otkazan sastanak u Nikšiću

Večeras neće doći do sastanka predstavnika Pozitivne Crne Gore i Demokratskog fronta na kome je trebalo da se raspravlja o mogućim modelima formiranja vlasti u Nikšiću.

Sastanak su otkazali predstavnici Demokratskog fronta mada funkcioner DF-a iz Nikšića Milutin Đukanović smatra da je to prije njih uradio predsjednik Pozitivne Darko Pajović koji je sinoć izjavio da smatra da je koalicija sa DF-o, raskinuta.

"Vrijeme je da se malo više posvetimo lokalnom nivou jer građani, ubjeđen sam, ne žele da se bave velikim temama. Oni imaju problem kako da žive, kako ovaj grad da funkcioniše"

Prema njegovim riječima inicijativa će se odnositi na prevazilaženje blokade u pregovorima koja je nastala nakon konstitutivne sjednice na kojoj je intonirana himna a kojoj je prisustvovao samo jedan od 12 odbornika Fronta. U usaglašenim principima DF, Pozitivne i SNP-a stoji da će nepoštovanje simbola od bilo koje potpisnice sporazuma uzrokovati raskid koalicije.

"Vrijeme je da se malo više posvetimo lokalnom nivou jer građani, ubjeđen sam, ne žele da se bave velikim temama. Oni imaju problem kako da žive, kako ovaj grad da funkcioniše, tako da treba da se malo vratimo tim životnim stvarima. Očekivali smo da se u roku od 30 dana izabere makar predsjednik parlamenta i da pokažemo građanima da želimo da rješavamo brzo njihove probleme. Imamo informacije da u opštini Nikšić vlada nesređena situacija i trebamo što prije da uđemo i da počnemo da rješavamo probleme građana. Siguran sam da će DF uraditi sve što je do njega da se prevaziđe ova kriza koja je nastala u pregovorima", kazao je Đukanović uvjeren da su novi izbori, bez obzira na krizu, daleko.

Bonus video: