Vešović: Pozitivna će biti partija sa najkraćim rokom trajanja

"Nakon izbora postavili su "tvrde principe za razgovor sa DF i Socijalističkom narodnom partijom, koje su vrlo brzo korigovali", rekao je Vešović
25 komentar(a)
Časlav Vešović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Časlav Vešović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 13.11.2012. 15:00h

Konstitutivna sjednica Skupštine Opštine (SO) Nikšić pokazala je da je Pozitivna Crna Gora suverenističke glasove pripojila nosiocima antidržavne politike, na šta je Demokratska partija socijalista (DPS) upozoravala tokom predizborne kampanje, saopštio je njen portparol Časlav Vešović.

Na konstitutivnoj sjednici nikšićkog parlamenta verifikovani su mandati odbornicima, a intoniranju državne himne nije prisustvovalo 11 odbornika Demokratskog fronta (DF).

Vešović je naveo da, ako je vjerovati Pozitivnoj da je DF ispunio potpisani sporazum u dijelu koji se odnosi na poštovanje državnih simbola, onda njihov koalicioni partner nije osvojio 12 mandata, već samo jedan ili su, kako je rekao, "možda, zaboravili da u preambuli sporazuma naznače da DF može himnu "poštovati" iz hodnika i sa čepovima u ušima".

"A da će Pozitivna za to vrijeme nositi povez preko očiju. Kada bi dubina političkog srozavanja bila uporediva sa dužinom slobodnog pada, Pozitivna Crna Gora bi ugrozila svjetski rekord Feliksa Baumgartnera, čovjeka koji je nedavno skočio sa 38 hiljada metara visine", rekao je Vešović.

On je ocijenio da je "brzina tranzicije njihove deklarativne politike, u smjeru koji je suprotan njihovom nazivu, takođe zapanjujuća".

"A probijanje zvučnog zida su zamijenili probijanjem rekordnog praga neprincipijelnosti, koji su mnogo ranije utemeljili njihovi aktuelni koalicioni partneri", dodao je on.

Cijelu svoju predizbornu kampanju su, kako je rekao, posvetili pravdanju da neće biti dio koalicije ni sa vlastima ni sa opozicijom.

"Nakon izbora postavili su "tvrde principe za razgovor sa DF i Socijalističkom narodnom partijom, koje su vrlo brzo korigovali", rekao je Vešović.

Prema njegovim riječima, danas se potvrđuje upravo ono što su, dodao je, upozoravali tokom njihove izborne kampanje.

"Pozitivna je suverenističke glasove pripojila nosiocima antidržavne politike. Nakon svih njihovih poteza jasno je da će u knjizi rekorda upisati još jedan, kao partija sa najkraćim rokom trajanja", zaključio je Vešović.

Bonus video: