Vujanović se sastao sa pokojnim Vaclavom Havelom

Iz predsjednikovog kabineta ubrzo je objavljena ispravljena verzija saopštenja u kojem se navodi da se Vujanović sastao sa Vaclavom Klausom
51 pregleda 14 komentar(a)
Ažurirano: 13.11.2012. 08:39h

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović je u Pragu imao sastanak sa predsjednikom Češke Vaclavom Havelom.

To je pisalo u saopštenju koje je poslato iz kabineta crnogorskog predsjednika, iako je prvi predsjednik nezavisne Češke i vođa Plišane revolucije, Vaclav Havel preminuo prošlog decembra.

Iz predsjednikovog kabineta ubrzo je objavljena nova ispravljena verzija saopštenja u kojem se navodi da se Vujanović sastao sa češkim kolegom Vaclavom Klausom.

Vujanović je tokom konferencije u Pragu ocijenio da će Crna Gora nastaviti da bude siguran saveznik NATO-a

Vujanović se sa Klausom sastao u Pragu, tokom godišnje plenarne konferencije Parlamentarne skupštine zemalja članica NATO.

Podrška Češke

Klaus je ocijenio da Crna Gora i dalje može da računa na punu podršku Češke na putu ka punopravnom članstvu u Evropsku uniju i NATO. Kako se navodi u saopštenju, Vujanović je ocijenio da je Češka sve prisutnija u Crnoj Gori, podsjećajući da je ta država obezbijedila kredit za rekonstrukciju pruge Podgorica-Nikšić, napravila istraživanje hidropotencijala na sjeveru Crne Gore i značajno učestvovala u saniranju jalovišta u Mojkovcu.

Nova vlada će, kako je kazao, nastaviti ispunjavanje svih međunarodnih obaveza prema saveznicima i potencirati punopravno članstvo u NATO

Vujanović je tokom konferencije u Pragu ocijenio da će Crna Gora nastaviti da bude siguran saveznik NATO-a, jer je kolektivni sistem bezbjednosti jedini garant za dugoročnu stabilnost Balkana.

On je rekao da će Crna Gora i dalje ostati posvećena ostvarenju punopravnog članstva u tom savezu, “jer je to preduslov za privlačenje stranih investicija i ekonomski razvoj”.

Nova vlada će, kako je kazao, nastaviti ispunjavanje svih međunarodnih obaveza prema saveznicima i potencirati punopravno članstvo u NATO kao spoljnopolitički prioritet.

Bonus video: