DPS i SDP se dogovorili oko podjele nadležnosti u Luci Kotor

Upravo Luka Kotor je bila kočnica u pregovorima ove dvije partije jer je DPS želio da zadrži potpun uticaj nad tim preduzećem
75 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 11.11.2012. 13:06h

Kotorski DPS i SDP ipak su postigli dogovor o podjeli nadležnosti u Luci Kotor, pa će mjesto izvršnog direktora pripasti SDP-u, a DPS će zadržati predsjednika borda direktora, povrđeno je Vijestima u kotorskom DPS-u.

Za sada niko ne želi i zvanično da saopšti tu informaciju, dok je predsjednik kotorskog SDP-a i jedan od učesnika pregovora dr Andrija Lompar, u petak veče, kada je i dogovorena podjela nadležnost u Luci Kotor, novinarima rekao da u tom preduzeću neće biti promjena, te da je od onoga što je dogovoreno najznačajnije da je SDP dobio predsjednika lokalnog parlamenta.

Upravo Luka Kotor je bila kočnica u pregovorima ove dvije partije jer je DPS želio da zadrži potpun uticaj nad lukom, a dogovor je postignut kada su se u posljednjoj rundi pregovora u petak uključili potpredsjednici DPS-a Svetozar Marović i SDP-a Ivan Brajović.

Osim izvršnog direktora Luke, predsjednika SO, SDP je dobio potpresjedničko mjesto u Opštini i rukovodeća mjesta sekretarijata za razvoj preduzetništva, komunalne poslove i saobraćaja i Informacioni centar.

Najavljeno je da će koalicioni sporazum (DPS-SDP-LP-HGI) biti potpisan najvjerovatnije u ponedjeljak, a konstutivna sjednica SO Kotor zakazana je za 13. novembar.

Kotorski parlament ima 33 odbornika. DPS je osvojio 11 mandata, SDP četiri, LP dva i HGI jedan mandat.

Galerija

Bonus video: