Predsjedništvo DPS-a odlučilo: Milo Đukanović novi premijer

Planirano je da Marović i Gvozdenović i zvanično objelodane odluku o Đukanovićevom povratku na mjesto premijera
66 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 09.11.2012. 16:26h

Predsjedništvo DPS-a danas je odlučilo da novi premijer Crne Gore bude šef te partije, Milo Đukanović, saznaju "Vijesti" u DPS-u.

Na konsultacije o mandataru za sastav nove vlade kod predsjednika Crne Gore Filipa Vujanovića otišli su potpredsjednik DPS-a Svetozar Marović i politički direktor te partije, Branimir Gvozdenović.

Planirano je da oni i zvanično objelodane odluku o Đukanovićevom povratku na mjesto premijera.

Marović: Đukanović će doprinijeti evroatlantskim integracijama

Crna Gora će ostati posvećena evroatlantskim integracijama, a kandidat za mandatara Milo Đukanović tome može samo doprinijeti, smatra potpredsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) Svetozar Marović.

Prema Marovićevim riječima, Crna Gora će ostati posvećena svojim evroatlantskim prioritetima.

„U tome Đukanović može dati samo svoj nesebičan doprinos, za vrijeme i njegove ranije vlade dobili smo status kandidata za ulazk u Evropsku uniju, sada smo počeli i pregovore i tu nema nikakvih odstupanja“, dodao je Marović.

Opširnije >>>

Vujanović: Prirodno je da Đukanović preuzme odgovornost za sastav Vlade

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović predložiće skupštine Crne Gore lidera DPS-a Mila Đukanovića za mandatara nove Vlade.

Vujanović je nakon obavljenih konsultacija sa liderima parlamentarnih stranaka kazao novinarima da je prirodno da prvi čovjek partije preuzme odgovornost za sastav nove Vlade i realizaciju programa koji je napravio.

Krivokapić: Ako se Đukanović vrati to je zato što je situacija teška

Predsjednik Skupštine Crne Gore i SDP Ranko Krivokapić, nakon razgovora sa Vujanovićem, nije želio ni da potvrdi ni da demantuje da je Đukanović budući premijer.

On je kazao da SDP-u ne pripada da predloži mandatara nego da ga podrži i sugeriše koncept rada nove Vlade.

Krivokapić je ponovio da tehnokrate nijesu te koje mogu rješavati probleme u vremenu krize, ali ni u vremenu evroatlantskih integracija, već to moraju biti jake ličnosti.

Upitan kako se zove ta jaka ličnost Krivokapić je odgovorio "SDP".

Opširnije >>>

Danilović: Crna Gora ide nazad

Lider Demokratske partije socijalista Milo Đukanović nije spreman da promijeni ni sebe ni Crnu Goru i predlogom da bude mandatar država ide nazad, umjesto naprijed, ocijenio je funkcioner Demokratskog fronta Goran Danilović.

"Meni je jedino žao što se uopšte povlačio, zbog toga što je svakome valjda bilo jasno da je u međuvremenu takođe radio taj posao, a mi smo morali da se nerviramo sa ljudima koji su bili vršioci dužnosti, portparoli njegove veličanstvene političke misli", rekao je Danilović.

On je rekao da je na onima koji su glasali da vide šta je naša budućnost.

Opširnije >>>

Galerija

Bonus video: