DPS i SDP daleko od dogovora: Zapelo oko luke

Kotorski parlament ima 33 odbornika. DPS je osvojio 11 mandata, SDP četiri, LP dva i HGI jedan mandat
4 komentar(a)
DPS Kotor, SDP Kotor, Foto: Ivana Komnenić
DPS Kotor, SDP Kotor, Foto: Ivana Komnenić
Ažurirano: 08.11.2012. 08:36h

Pregovori Demokratske partije socijalista(DPS) i Socijaldemokratske partije(SDP) o formiranju vlasti u Kotoru biće nastavljeni sjutra.

To je bila je jedina informacija koju su novinarima saopštili čelnici kotorskog DPS nakon sinoćnje četvrte runde pregovora. Prema informacijama “Vijesti” iz kotorskog DPS-a, pregovori o formiranju vlasti u Kotoru su zapali u ćorsokak zbog zahtjeva SDP da preuzmu rukovođenje Lukom Kotor, jednim od najznačajnijih privrednih subjekata u tom gradu koji je u većinskom vlasništvu Opštine, što je za najjaču partiju neprihvatljivo.

SDP, takođe, traži mjesto potpredsjednika Opštine, zatim predsjednika lokalnog parlamenta, te rukovodioce pojedinih sekretarijata, poput Sekretarijata za urbanizam.

Prema nezvaničnim informacijama, u rješevanje problema će se uključiti čelnici DPS-a i SDP-a, ukoliko njihovi lokalni odbori ubrzo ne postignu dogovor.

Sastanak u kabinetu gradonačelnice Kotora Marije Ćatović trajao je nešto malo manje od sat vremena. Osim Ćatovićeve, sastanku su prisustvovali predsjednik i sekretar kotorskog DPS Željko Avramović, te Andrija Lompar i Branko Nedović u ime SDP-a.

Kotorski parlament ima 33 odbornika. DPS je osvojio 11 mandata, SDP četiri, LP dva i HGI jedan mandat.

Bonus video: