Nurković i Husović mjerkaju fotelju gradonačelnika Rožaja

Husovića nominuje to što je kao predjsednik odbora ostvario sjajan rezultat, apsolutnu vlast, Nurkovića to što je dobro vodio Opštinu koja i dalje dobro funkcioniše”, tvrdi Ibrahimović
503 pregleda 7 komentar(a)
Ejup Nurković, Foto: Vijesti
Ejup Nurković, Foto: Vijesti
Ažurirano: 14.06.2018. 19:14h

Aktuelni gradonačelnik Rožaja Ejup Nurković i predsjednik opštinskog odbora Rahman Husović najozbiljniji su kandidati za predsjednika te opštine, saznaju “Vijesti”. Prema tvrdnjama sagovornika “Vijesti”, osim Nurkovića i Husovića, pominje se i jedan “mlađi kandidat za tu funkciju”.

Partija Rafeta Husovića u Rožajama je osvojila apsoulutnu vlast, sa 19 od mogućih 34 mandata. Poslanik BS Ervin Ibrahimović tvrdi da još nije bilo diskusije o gradonačelniku.

“Sve mora da ide na partijske organe koji još nisu zasjedali jer još nisu proglašeni konačni rezultati izbora”, kazao je Nurković. On je potvrdio da su u igri za gradonačelnika šef lokalnog odbora Husović i aktuelni predsjenik Opštine Nurković.

“Husovića nominuje to što je kao predsjednik odbora ostvario sjajan rezultat, apsolutnu vlast, a Nurkovića to što je dobro vodio Opštinu koja i dalje dobro funkcioniše”, kazao je Ibrahimović i dodao da oni nisu jedini kandidati.

“BS ima više dobrih kandidata, ima i mlađih zanimljivih kandidata jer partija mora i da se podmlađuje”, rekao je Ibrahimović i dodao da su građani u Rožajama prepoznali “superiornu izbornu listu na kojoj su bili potpredsjednik Vlade, ministar saobraćaja i poslanik”. Ibrahimović je istakao i da je BS ponosan što su ih u Rožajama podržali i “pripadnici manjinskih naroda u toj opštini”. “Pokazaćemo kao što smo i ranije kako se brine o manjinama u Rožajama, jer smo mi manjinski narod na državnom nivou”, saopštio je Ibrahimović.

On tvrdi da u toj stranci nijesu razgovarali o mogućim koalicijama na lokalnom nivou. BS je u Rožajama na vlasti od 2014. kada je sa Socijaldemokratskom partijom (SDP) forimirao većinu, iz koje je SDP kasnije isključen nakon što je na državnom nivou napustio vladajuću koaliciju.

Bonus video: