Lukšić čestitao Obami: Očekujem dalju podršku Crnoj Gori

"Ono što bude doprinosilo oporavku SAD doprinosiće i globalnom oporavku, pa samim tim i pomoći Crnoj Gori u stvaranju uslova ekonomskog rasta"
10 komentar(a)
Igor Lukšić, Su K. Braun, Foto: Savo Prelević
Igor Lukšić, Su K. Braun, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 07.11.2012. 12:24h

Premijer Igor Lukšić čestitao je američkom predsjedniku Baraku Obami na osvojenom drugom mandatu i kazao da ne očekuje bitnije promjene u odnosima Sjedinjenih Država i Crne Gore.

"Čestitam predsjedniku Obami na obnovljenom mandatu. Mislim da će naredne četiri godine obilježiti niz izazova koji se tiču ekonomskih perspektiva, ali ono što je za nas veoma važno jeste sve ono što će se ticati spoljne politike, ne samo našeg regiona nego i šire gdje mogu postojati određene ekonomske posljedice", kazao je Lukšić novinarima tokom Izbornog doručka u pogoričkom hotelu Ramada, koji je povodom predsjedničkih izbora u SAD organizovala Američka ambasada.

Premijer je istakao da će sve ono što bude doprinosilo oporavku SAD doprinositi i globalnom oporavku, pa samim tim i pomoći Crnoj Gori u stvaranju uslova ekonomskog rasta.

"Ono što izvjesno očekujem jeste dalja podrška svim ambicijama Crne Gore što se tiče evropskih i evroatlanskih integracija. Nadam se da ćemo u obnovljenom mandatu predsjednika Obame uspjeti da ispunimo sve preostale obaveze i uslove koji se tiču našeg članstva u sjeveroatlanskom savezu i da ćemo uspjeti da ojačamo partnerstvo i u tom smislu."

Premijer je istakao da je Amerika jedan od najvažnijih saveznika Crne Gore i da ne očekuje nikakvu promjenu u tom smislu.

Na Izbornom doručku prisutne je pozdravila ambasadorke Su K. Braun.

Predsjednik Obama je pobijedio i mi znamo da će on da nastavi aktivnu političku saradnju sa Crnom Gorom

Su K. Braun je istakla da će SAD nastaviti da podržavaju Crnu Goru u evroatlanskim integracijama.

"Predsjednik Obama je pobijedio i mi znamo da će on da nastavi aktivnu političku saradnju sa Crnom Gorom. Mi cijenimo partnerstvo sa Crnom Gorom i očekujemo da se to partnerstvo nastavi“

U okviru skupa u hotelu Ramada održana su i dva panela na kojima su se iz ekonomskog i političkog ugla analizirali rezultati izbora u SAD.

Bonus video: