SNP: Ne odustajemo od izmjena i dopuna Zakona o državnim simbolima

Iz SNP-a su naveli da je stav te stranke u odnosu na Odluku crnogorske Vlade o priznavanju nezavisnosti Kosova ostao nepromijenjen
65 komentar(a)
Srđan Milić, SNP, Foto: Vesko Belojević
Srđan Milić, SNP, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 05.11.2012. 15:35h

U Socijalističkoj narodnoj partiji (SNP) smatraju da je izuzetno važno da se što prije zaključi sporazum o funkcionisanju lokalne vlasti u Nikšiću, i poručuju da neće odustati od svojih programskih opredjeljenja.

Predstavnici SNP-a i Pozitivne u nedjelju su, nakon zajedničkog sastanka, saopštili da u političkim principima, kao preduslovu za formiranje nove vlasti u Nikšiću, ne postoji nijedan sporni element.

Iz SNP-a su naveli da je stav te stranke u odnosu na Odluku crnogorske Vlade o priznavanju nezavisnosti Kosova ostao nepromijenjen, i dodali da o tom pitanju nijesu razgovarali sa predstavnicima Pozitivne.

„SNP nije nikako odustala od svojih legitimnih programskih opredjeljenja da, kroz institucije sistema, obezbijedi izmjene i dopune Ustava i Zakona o državnim simbolima“, navodi se u saopštenju.

Iz SNP-a su poručili da se u što kraćem roku zaključi sporazum o funkcionisanju lokalne vlasti u Nikšiću.

„Da bi se, sa jedne strane, izbjegle sve moguće manipulacije, a sa druge, započelo istinsko rješavanje nagomilanih problema sa kojima se suočavaju svi građani Nikšića“, kaže se u saopštenju.

Tekst Zajedničkih principa, kazali su iz SNP-a, koji je nastao kao rezultat kompromisa, različit je u odnosu na početnu pregovoračku Platformu, i biće objavljen u skladu sa dogovorom potpisnica Sporazuma.

Pozitivna Crna Gora je navela deset principa, je kao uslov za početak pregovora čije usvajanje očekuje od eventualnih opozicionih partnera u Nikšiću.

Oni se odnose na lokalnu samoupravu, depolitizaciju, nepostojanje revanšizma, efikasnu borbu protiv kriminala i korupcije, ali i na jasan otklon od politike prošlosti Slobodana Miloševića, prihvatanje saradnje sa zemljama u regionu, uključujući i Kosovo, i poštovanje državnih simbola.

Bonus video: