Brajović: Poslanici opozicije, pojedinačno ili grupno, vratiće se u Skupštinu

"Desilo se upravo ono što sam od početka bojkota najavljivao: građani ne tolerišu da ih izabrani predstavnici ne zastupaju u Parlamentu"
2 komentar(a)
Ivan Brajović, Foto: Boris Pejović
Ivan Brajović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 14.06.2018. 13:37h

Izborni porazi očigledno djeluju otrežnjujuće, saopštio je danas predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović.

"Desilo se upravo ono što sam od početka bojkota najavljivao: građani ne tolerišu da ih izabrani predstavnici ne zastupaju u Parlamentu. Podsjetiću da je Skupština i bez opozicije uradila veliki posao. Između ostalog, na osnovu preporuka ODIHR-a izmijenili smo jedan broj zakona i unaprijedili izborni ambijent. Uprkos pozivu, opozicija nije učestvovala u njihovoj izradi, a takođe je onemogućila usvajanje Zakona o izboru poslanika i odbornika. Poslanici opozicije, pojedinačno ili grupno, vratiće se u Skupštinu. Kada će to biti - ne bih nagađao. Vjerujem da će njihov povratak, pored loših izbornih rezultata sa kojima su se suočili, ubrzati i podsticajne izjave evropskih zvaničnika", istakao je Brajović.

On je dodao da o bilo kakvom uslovljavanju opozicije za povratak u Skupštinu, ni sada kao ni ranije, ne može biti govora.

"Mislim da je serija izbornih poraza političkim akterima dala odgovor i preporuku da povratak u Skupštinu treba da se desi što prije i to bezuslovno. Iako Skupština radi u punom legitimitetu, puni kapacitet donio bi kvalitet više za razvoj demokratizacije crnogorskog društva. Do sljedećih parlamentarnih izbora 2020. može mnogo toga da se uradi", poručio je Brajović.

Bonus video: