Odgovor Bralića DPS-u Rožaje: Kalač je uništio sve što je dotakao u životu

Predsjednik SDP-a u Rožajama Izet Bralić kaže da su Kalač i Murić napravili rasulo u tamošnjem odboru DPS-a
123 pregleda 23 komentar(a)
Ažurirano: 02.11.2012. 19:38h

Rožaje – Predsjednik rožajske Socijaldemokratske partije (SDP) Izet Bralić poručio je predsjedniku OO Demokratske partija socijalista (DPS) Šefkiji Muriću i predsjedniku Opštine Nusretu Kalaču da umjesto analize rada SDP-a realno sagledaju rezultate svog skoro dvodecenijskog apsolutnog vladanja u Rožajama, kao i rasulo koje su napravili u svom opštinskom odboru.

Bralić je reagovao na navode Murića koji je juče saopštio da je OO DPS-a jednoglasno usvojio analizu rezultata izbora u Rožajama na osnovu koje je biračko tijelo SDP-a u toj opštini okrenulo leđa koalicionom partneru i glasalo Bošnjačku stranku (BS).

“Njihova diletantska analiza rezultata posljednjih parlamentarnih izbora u Rožajama najbolje oslikava trenutno stanje u OO DPS Rožaje i nimalo ne čudi što je jednoglasno usvojena na njihovom opštinskom odboru”, kazao je Bralić.

On je dodao da se nada da će sami vrh DPS sagledati rezultate izbora u Rožajama, s obzirom na to da je siguran da su čelnici rožajskog DPS-a odavno izgubili svaki osjećaj ze realnost.

Kalač uništio sve što je dotakao

Bralić smatra da bi to trebalo da učine i zbog “dvodecenijskog gradonačelnika” Nusreta Kalača “čovjeka koji je potpuno uništio sve što je dotakao svojom rukom u životu, a pri tom uvijek volšebno optuživao drugog za svoja nedjela.”

“Stavljajući sebe iznad partije, on kaže da su ovo bili izbori protiv njega. Onda mu je poruka građana jasna“, rekao je Bralić.

Sada je jasno, kazao je on, zašto je OO DPS-a odbio predlog SDP-a da zajedno analiziraju izborne rezultate.

“Zašto su u četiri navrata odbili da uporedimo sigurne glasove DPS-a i SDP-a u toku izborne kampanje, iako smo se o tome dogovorili sa Branimirom Gvozdenovićem. Jasno je i što im je jedina aktivnost na terenu bila cijepanje plakata SDP-a”, rekao je Bralić.

Rožajski odbor SDP-a je, prema njegovim riječima, izuzetno zadovoljan angažmanom svojih članova i simpatizera u toku predizborne kampanje, kao i njihovim glasanjem za koaliciju “Evropska Crna Gora”.

Očigledno je da vrh rožajskog DPS-a, istakao je on, nikako ne može da shvati da uz apsolutnu vlast, koju su imali u dugom periodu u Rožajama, ide i odgovornost za poražavajuće rezultate u obavljanju vlasti na lokalnom nivou.

“No, vrlo brzo će biti i opštinski izbori, koji će biti najbolja provjera svih navoda, kako naših, tako i onih iz DPS-a. I pored svega, mislimo da Rožaje treba da smogne snage i napravi iskorak u građanskom konsolidovanju, jer je to interes građana Rožaja bez obzira kojoj stranci pripadali”, rekao je Bralić.

Galerija

Bonus video: