Skupštini tijesno kod Đukanovića, traži se novi prostor za odbore

Skupština će raspisati u narednom periodu ponovni tender za zakup poslovnog prostora, za potrebe svih radnih tijela
55 pregleda 0 komentar(a)
Prva banka, Foto: Vesko Belojević
Prva banka, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 02.11.2012. 18:36h

Skupština Crne Gore raspisaće uskoro tender za zakup poslovnog prostora za potrebe skupštinskih odbora. Do sada je iznajmljivan prostor u centru Podgorice, u zgradi čije je vlasnik Aco Đukanović, brat lider DPS-a Mila Đukanovića. To će biti ponovljeni tender za zakup prostora koji je raspisan ove godine, jer je prvi propao.

Skupština je krajem maja raspisala javni oglas za zakup prostora od najmanje 600 metara kvadratnih, za šta je bila spremna da ponudi 180.000 eura na godišnjem nivou, odnosno 15.000 mjesečno. U avgustu je donijeta odluka o obustavi ovog tendera jer nije bilo ponuda.

Parlament od oktobra 2007. godine iznajmljuje prostor od 223 kvadrata u Ulici Vuka Karadžića po cijeni od 4.850 eura.

Problemi se prvenstveno odnose na nedostatak prostora za rad poslanika, u situaciji kad se čine značajni napori za stvaranje uslova da parlament kvalitetno preuzme odgovarajuću ulogu u daljim fazama procesa evropskih integracija

Služba za informisanje Skupštine ističe da je javnost u više navrata obavještavana o prostornim problemima parlamenta.

“Problemi se prvenstveno odnose na nedostatak prostora za rad poslanika, u situaciji kad se čine značajni napori za stvaranje uslova da parlament kvalitetno preuzme odgovarajuću ulogu u daljim fazama procesa evropskih integracija i u svijetlu unapređenja zakonodavne i nadzorne uloge parlamenta i jačanja administrativnih kapaciteta, naročito kad je riječ o povećanju broja zaposlenih. Iz tog razloga Skupština Crne Gore iznajmljivala je prostorije od 223 kvadratna metra, oktobra 2007. godine”, kazali su iz Skupštine.

Dodaju da su prostorije korišćene za rad predsjednika i sekretarijata Odbora za odbranu i bezbjednost, predsjednika i sekretarijata Odbora za ekonomiju, finansije i budžet, te sekretarijata Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu, Odbora za turizam, poljoprivredu, ekologiju i prostorno planiranje, Komisije za kontrolu postupka privatizacije i zaposlenih u Odsjeku za fotografske i štampane zapise.

Bonus video: