Danilović bi saradnju sa Pozitivnom, Radunoviću platforma neprihvatljiva

"Za Novu je ponuda neprihvatljiva, ali svakako da treba napraviti napore da se nađe zajedničko rešenje“, izjavio je Radunović
14 komentar(a)
Goran Danilović, Slaven Radunović, Foto: Luka Zeković
Goran Danilović, Slaven Radunović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 31.10.2012. 18:06h

Predsjedništvo Nove srpske demokratije (Nova) je zaključilo da treba pronaći modalitete saradnje u Nikšiću kako bi opozicione stranke formirale vlast, kazao je zamjenik predsjednika Nove Goran Danilović.

„To treba uraditi na civilizovan i pristojan način bez uslovljavanja u dijalogu, što će znati da cijene Nikšićani koji zaslužuju neuporedivo bolju i profesionalniju upravu od dosadašnje“, izjavio je Danilović za agenciju MINA.

On je kazao da su u Novoj odlučni da na sljedećim sastancima sa predstavnicima Pozitivne riješe sve nesporazume koje su u međuvremenu postali predmet javne pažnje

Međutim, potpredsjednik Nove Slaven Radunović je ranije juče kazao da je na sjednici predsjedništva Nove odlučeno da za tu stranku nije prihvatljiva platforma koju je ponudila Pozitivna.

"Za Novu je ponuda neprihvatljiva, ali svakako da treba napraviti napore da se nađe zajedničko rešenje“, izjavio je Radunović za portal IN4S koji je blizak toj stranci.

Danilović je primijetio da se još ne znaju potencijalni partneri u vlasti, niti mandatar nove vlade, ali je lopta prebačena uz podršku državnih medija u dvorište opozicije.

SNP: Predlog Pozitivne kao polazna osnova za dogovor

Čelnici nikšićkog odbora SNP-a sinoć su upoznali članove sa razgovorima koje su predstavnici te partije vodili sa opštinskim odborom Pozitivne.

“Odbor je tokom dvočasovne sjednice razmatrao političku platformu Pozitivne kao polaznu osnovu za formiranje lokalne vlasti u Nikšiću. Odbor je jednoglasno odlučio da treba nastaviti razgovore sa DF i Pozitivnom kako bi se kroz kompromis ispoštovala volja građana Nikšića iskazana na lokalnim izborima”, kazala je Veselinka Peković.

Bonus video: