Nova predlaže da Front ima jedan poslanički klub

Danilović je kazao da je Predsjedništvo zaključilo da treba pronaći načine i modalitete saradnje u Nikšiću kako bi opozicione stranke formirale vlast u tom gradu
52 pregleda 4 komentar(a)
Ažurirano: 30.10.2012. 15:53h

Predsjedništvo Nove srpske demokratije (NOVA) predložilo je koalicionim partnerima u Demokratskom frontu, da taj savez u narednom sazivu parlamenta ima jedan poslanički klub, jer bi to, kako su rekli, doprinijelo pobjedi njihovog kandidata na predsjedničkim izborima.

Zamjenik predsjednika NOVE Goran Danilović kazao je da je Predsjedništvo analiziralo izborne rezultate, i zaključilo da je Front uspjela politička snaga sa značajnom perspektivom, „i da treba uraditi sve da se omogući njegovo funkcionisanje u narednom periodu“.

"Predsjedništvo NOVE predlaže koalicionim partnerima u Frontu da se u idućem sazivu parlamenta napravi jedan poslanički klub, bez obzira što bi više klubova donijelo određene materijalno tehničke koristi", naveo je Danilović u izjavi dostavljenoj agenciji MINA.

On je dodao da je pred predsjedniče izbore, jedinstveni poslanički klub politička mjera koja će učiniti da kandidat Fronta bude njihov pobjednik.

Danilović je kazao da je Predsjedništvo zaključilo da treba pronaći načine i modalitete saradnje u Nikšiću kako bi opozicione stranke formirale vlast u tom gradu.

„To treba uraditi na civilizovan i pristojan način bez uslovljavanja u dijalogu, što će znati da cijene Nikšićani koji zaslužuju neuporedivo bolju i profesionalniju upravu od dosadašnje“, naveo je Danilović.

On je kazao da su u Novoj odlučni da na sledećim sastancima sa predstavnicima Pozitivne riješe sve nesporazume koje su u međuvremenu postali predmet javne pažnje.

„NOVA je svjesna odgovornosti koju ima kao dominantan činilac u Frontu, i uradiće sve da u predstojećem periodu taj savez ojača i da se proširi, što će ohrabriti građane da su promjene u Crnoj Gori moguće“, kazao je Danilović.

Upitan da li je moguće postići kompromis sa Pozitivnom u vezi formiranja vlasti u Nikšiću, Danilović je kazao da će se NOVA založiti da se ti razgovori ubrzaju, navodeći da vjeruje u dogovor „koji će omogućiti da niko ne bude politički uvrijeđen i ponižen“.

„Razgovore treba završiti civilizovano ne dajući prava predstavnicima nesposobne dosadašnje lokalne vlasti. Primijetili smo da medijska pažnja biva usmjerena na formiranje lokalne vlasti, iako formiranje Vlade ne ide baš najbolje“, precizirao je on.

Danilović smatra da se još ne znaju potencijalni partneri u vlasti, niti mandatar nove Vlade, „ali je lopta prebačena uz podršku državnih medija u dvorište opozicije“.

„Opozicija treba da riješi svoje probleme na način da niko ne trpi političku štetu zbog naših razlika. Lokalni izbori su završeni, građani su rekli svoje i ne treba produžavati lokalnu izbornu utakmicu jer se to od nas ne očekuje“, zaključio je on.

Galerija

Bonus video: