Boro Lazović šef parlamenta, Rađenoviću još jedan mandat

Izbori čelnika Opštine i Skupštine naći će se na dnevnom redu konstitutivne sjednice parlamenta, koja bi trebalo da bude održana naredne sedmice
0 komentar(a)
Ažurirano: 30.10.2012. 15:04h

Ako je suditi po sadašnjem raspoloženju unutar lokalnog odbora DPS-a, Lazaru Rađenoviću biće povjeren još jedan mandat u fotelji predsjednika Opštine Budva, dok kao budućeg šefa parlamenta, u najjačoj vladajućoj partiji vide lokalnog partijskog lidera Bora Lazovića.

Izbori čelnika Opštine i Skupštine opštine naći će se na dnevnom redu konstitutivne sjednice lokalnog parlamenta, koja bi trebalo da bude održana već početkom naredne sedmice, kada ujedno treba da budu verifikovani mandati novom skupštinskom sazivu.

Rađenović, koji je za prvog čovjeka metropole turizma izabran u aprilu prošle godine, nakon što je dotadašnji gradonačelnik Rajko Kuljača, zbog sudskog procesa u slučaju Zavala podnio ostavku, tokom proteklih godinu i po imao je pune ruke posla.

centrala partije ima pravo da sama predloži kandidata za predsjednika ukoliko smatra da niko na listi ne zadovoljava uslove da mu se povjeri predsjednička funkcija

Tokom prethodnih godinu i po Budva je uspjela da vrati gotovo 20 miliona eura duga, isplati sve zaostale zarade i, prema najavama kabineta i Rađenovićevog tima, 2013. bi bila godina ulaska u mirne vode. Sve je to preporučilo Rađenovića da se nađe kao nosilac liste koalicije “Naprijed Budva DPS-SDP-LP” i bude kandidat za gradonačelnika.

Svakako, centrala partije ima pravo da sama predloži kandidata za predsjednika ukoliko smatra da niko na listi ne zadovoljava uslove da mu se povjeri predsjednička funkcija.

Predsjednik lokalnog DPS-a Boro Lazović, kako “Vijesti” saznaju, trebalo bi da zamijeni dosadašnjeg šefa budvanskog parlamenta Krsta Ljubanovića, koji je poslije dva mandata na čelu SO, otišao u zasluženu penziju.

Lazoviću će to biti i prva funkcija od 2005, kada je kormilo nad gradom preuzela aktuelna koalicija.

Lazoviću će to biti i prva funkcija od 2005, kada je kormilo nad gradom preuzela aktuelna koalicija

Iako im je pobjeda na minulim lokalnim izborima bila više nego tijesna, koalicija DPS-SDP-LP u parlamentu će imati 17 od ukupno 32 odbornička mjesta.

Kada je riječ o opoziciji, kojoj je falilo svega 400 glasova Budvana da osvoji vlast, najviše odborničkih mjesta, ukupno osam, imaće Demokratski front, Pozitivna Crna Gora četiri, a SNP tri odbornika.

Galerija

Bonus video: