Pozitivna CG: Multietnički sklad nije dostignuće SDP-a

"SDP konstantno želi da dijeli crnogorsko društvo kako bi spriječila da svi građani Crne Gore dožive svoju zemlju kao domovinu"
58 pregleda 29 komentar(a)
Ažurirano: 29.10.2012. 16:43h

"Reagovanje gdina Stanića i ovog puta otkriva činjenicu da kada vam je snaga argumenata slaba morate povisiti ton. U konkretnom slučaju, kada stranka nema biračkog tijela, a to je danas SDP, morate se dokazivati koalicionom partneru koji je iznio sav teret kampanje da ste i vi politički relevanti. U tom smislu, nama je jasno da SDP mora da dokazuje svoju prisutnost u polemici sa principijelnim stavovima Pozitivne Crne Gore, čime dodatno potvrđuje našu političku snagu", navodi se u reagovanju PCG, na navode portparola SDP-a Mirka Stanića da je "Crna Gora jedina država u kojoj se neko može boriti za vlast, a da nije spreman da prihvati njenu državnost i simbole".

SDP: Jedino u Crnoj Gori se za vlast mogu boriti oni koji ne priznaju državnost i simbole >>>

U reagovanju PCG, koje potpisuje Ana Ponoš, članica Glavnog odbora partije, navodi se da je ta stranka u predizbornoj kampanji "jasno iskazala stav da sa ovakvom vlašću i ovakvom opozicijom neće ulaziti u koalicije".

PCG drži do principa i Stanić bi trebalo da se informiše kod svog potpredsjednika kakav je to princip kada ste na istoj listi sa gradonačelnikom Podgorice od čijih se postupaka u dugom vremenskom periodu ograđuje

Multietnički sklad, kaže ona, nije dostignuće SDP-a.

"Upravo SDP konstantno želi da dijeli crnogorsko društvo kako bi spriječila da svi građani Crne Gore dožive svoju zemlju kao domovinu. Njima je jasno da bi u toj situaciji bili u problemu da objasne razlog svog postojanja i jasno nam je da će to biti njihova “posljednja linija” odbrane funkcija i privilegija. Žal gdina Stanića zašto nismo koalirali sa DPS-SDP koalicijom razumijemo, ali kao što smo rekli da nećemo sa ovakvom opozicijom, nećemo ni sa ovakvom vlašću koja je nesposobna i nespremna da pristupi odlučnom otklonu od korupcije, organizovanog kriminala i trajnog siromašenja društva, kao i rasprodaje nacionalnog bogatstva.

Ovakva vlast ne pokazuje ni najmanje naznake da želi da odustane od takvog načina upravljanja državom", navodi Ponoš, ponavljajući da PCG drži do principa i da bi Stanić trebalo da se "informiše kod svog potpredsjednika kakav je to princip kada ste na istoj listi sa gradonačelnikom Podgorice od čijih se postupaka u dugom vremenskom periodu ograđuje".

Bonus video: