Medojević: Manjine između reformi i kriminala

Medojević je kazao da DF može da obezbijedi neuporedivo bolju ponudu manjinama za mjesta u vladi, od one koju im nudi režim
70 pregleda 0 komentar(a)
Nebojša Medojević, Foto: Boris Pejović
Nebojša Medojević, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 27.10.2012. 18:33h

Podgorica - Demokratski front (DF) je do sada najozbiljniji odgovor opozicije, civilnog sektora, sindikata i studenata, i zaslužuje razumijevanje i podršku međunarodne zajednice, poručio je član Predsjedništva DF-a Nebojša Medojević u razgovoru sa njemačkim političarima.

Medojević je juče okončao radnu posjetu Njemačkoj, tokom koje se sastao sa članovima klubova poslanika u Bundestagu, a sa kojima je razgovarao o političkoj situaciji u Crnoj Gori nakon izbora.

U saopštenju Službe za informisanje DF-a navodi se da je Medojević predstavio sagovornicima program i stavove partije u vezi sa ključnim političkim pitanjima i upoznao ih sa brojnim neregularnostima tokom izborne kampanje, sa posebnim akcentom na neurednosti biračkih spiskova i zloupotrebi državnih resursa: ”Uprkos masovnim zloupotrebama, pritiscima i kupovinama, režim Mila Đukanovića izgubio je većinsku podršku birača. To je velika pobjeda opozicije, i sada se vodi politička borba za formiranje vlade“.

Prema riječima Medojevića, u Crnoj Gori trenutno postoje dvije grupacije koje vode pregovore o formiranju vlasti.

„Jedna je organizovani kriminal koji pokušava da zadrži vladu DPS-SDP, koja im garantuje zaštitu i nastavak dosadašnje politike nekažnjavanja pripadnika vladajuće kaste“, kazao je Medojević.

S druge strane, kako je naveo, demokartske snage predvođene DF-om pokušavaju da formiraju vladu narodnog jedinstva, koja bi pokrenula sveobuhvatne reforme u oblasti ekonomije, socijalne politike i vladavine prava, u skladu sa agendom Evropske unije (EU).

„Ključna je uloga manjinskih stranaka koje se moraju opredjeliti da li žele da prave Vladu sa mafijom, ili sa demokratskom opozicijom“, smatra on.

Medojević je kazao da DF može da obezbijedi neuporedivo bolju ponudu manjinama za mjesta u vladi, od one koju im nudi režim.

Bonus video: