DPS sve bliži da opet preuzme vlast u Ulcinju: Đeka opet drži ključ

Aktuelni predsjednik Opštine Ulcinj Nazif Cungu kazao je juče “Vijestima” da su priče o promjeni vlasti u domenu spekulacija
0 komentar(a)
Ažurirano: 24.10.2012. 18:08h

DPS je na dobrom putu da ponovo uzme vlast u Ulcinju zajedno sa Demokratskom partijom Fatmira Đeke, DUA Mehmeta Zenke i SDP, kojom šefuje Selim Resulbegović, saznaju “Vijesti” iz više izvora.

Sagovornici “Vijesti” kazali su da bi se prekompozicija u lokalom parlamentu mogla desiti do kraja godine.

Šef odborničkog kluba DPS Ljoro Nrekić, koji je, kako saznaju “Vijesti”, glavni kandidat za budućeg predsjednika Opštine, juče nije potvrdio, ali ni demantovao tu informaciju.

“Sve će biti javno nakon formiranja nove vlade i republičke skupštine”, zagonetan je juče bio Nrekić, iako je prije oko mjesec tvrdio da će DPS sa Đekom, Zenkom i Resulbegovićem formirati novu vlast u Ulcinju.

Ulcinjski parlament broji 33 odbornika a trenutnu većinu čine odbornici Force, njih 11, četiri odbornika DP, dva SDP, jedan bivšeg jedinstvenog PDP, a podržava ih bivši poslanik Amir Holaj. Računica Nrekića je više nego jasna – sedam odbornika DPS, četiri DP, četiri DUA i dva SDP čine apsolutnu većinu u lokalnom parlamentu.

Visoki funkcioner DP potvrdio je “Vijestima” da će vlast u Ulcinju uskoro izgledati drugačije.

“Nijesmo zadovoljni saradnjom sa Forcom i ostalim koalicionim partnerima, niti postignutim rezultatima”, kazao je sagovornik “Vijesti”, koji je tražio anonimnost.

Đeka juče nije odgovarao na pozive “Vijesti”.

Aktuelni predsjednik Opštine Nazif Cungu kazao je juče “Vijestima” da su priče o promjeni vlasti u domenu spekulacija.

“Nema ništa od toga”, kratko je kazao Cungu.

Aktuelni predsjednik Opštine Nazif Cungu kazao je juče “Vijestima” da su priče o promjeni vlasti u domenu spekulacija

Međutim, rezultati parlamentarnih izbora, na kojima je Đeka osvojio mandat i nakon toga dao bezrezervnu podršku Đukanoviću, mogu biti presudni za buduću vlast u Ulcinju, kao i prije godinu, a ključ vlasti opet je u rukama Đeke. Ali, postavlja se pitanje da li i koliko još kontroliše svoje odbornike u lokalnom parlamentu.

Predsjednik Skupštine Milazim Mustafa juče nije bio dostupan na broj telefona poznat redakciji. On slovi za veoma bliskog Đekinog saradnika, ali prema izvorima “Vijesti”, njihove vizije vlasti u Ulcinju trenutno se ne poklapaju. Sa druge strane, DPS ima punu podršku DUA zbog decenijskog koalicionog partnera. Nakon ljetošnjeg otvorenog medijskog prepucavanja Cungua i Resulbegovića, SDP sve više klizi DPS... Očigledno da je misterija Đeka i njegova partija, ali ne treba sumnjati u to da je šef stručnog štaba DPS u nedavnom razgovoru sa Đekom o formiranju vlasti na državnom nivou uslovio povratkom DPS-a u Ulcinj.

Galerija

Bonus video: