"Evropska Crna Gora" se "okitila" perjem Pitera Manka: Ima neka tajna veza

"Vijestima" nije odgovoreno koliko su eventualno platili Porto Montenegru za prava da u svojoj kampanji koriste motive tog projekta
12 komentar(a)
Ažurirano: 22.10.2012. 07:04h

Kampanju za parlamentarne izbore obilježili su i promotivni TV spotovi koalicije „Evropska Crna Gora – Milo Đukanović“ u kojima se kao jedan od motiva koji bi valjda trebalo da ilustruje navodnu uspješnost DPS, SDP i njihovih najnovijih partnera LP, pojavljuje tivatska marina i nautički centar Porto Montenegro.

Među slikama više crnogorskih infrastrukturnih ili privrednih objekata u većinskom vlasništvu države - Luka Bar, Aerodromi CG, Rudnik uglja Pljevlja i Plantaže, koje su se pojavljivale u spotu Đukanovićeve koalicije, su i motivi najmanje dvije privatne investicije koje, barem zvanično, nemaju nikakvu vlasničku ili upravljačku vezu sa bilo kim iz vrha DPS i SDP. Riječ je o hotelu „Splendid“ iz Bečića i tivatskom Porto Montenegru koji je, inače, do sada na ovaj ili onaj način, bio neizbježni dio svake od predizbornih kampanja za lokalne tivatske ili državne izbore u Crnoj Gori proteklih nekoliko godina.

Premijer Igor Lukšić i njegovi ministri nijesu tokom kampanje posjećivali „najbolju greenfield stranu investiciju u Crnoj Gori“, kako Porto Montenegru tepa Lukšić, ali su se zato motivi iz luksuzne tivatske marine našli na udarnim mjestima propagandnih TV spotova pod motom „Naprijed, Crna Goro“, koalicije „Evropska CG“

"Agencija koju angažujemo tokom izbornih kampanja priprema materijale za politički marketing i obezbjeđuje saglasnost za snimanje lokacija, ukoliko je to potrebno. Ne vidimo ništa sporno da snimamo dobra naše zemlje i njene ljepote, bez obzira da li ih stvarala priroda ili ljudska ruka”, odgovorili su “Vijestima” iz Službe za informisanje DPS-a na pitanje ima li koalicija DPS-SDP-LP dozvolu ili ugovor sa Porto Montenegrom koji im omogućava da u svojoj predizbornoj kampanji koriste motive tog tivatskog nautičkog centra koji je privatno vlasništvo Pitera Manka, Olega Depiraske, Bernara Arnoa i drugih stranih biznismena.

DPS je izrazio zadovoljstvo što su “Vijesti” obratile “pažnju na njihove spotove i što kroz pitanja vide da im se dopadaju”, dok iz te partije nijesu odgovorili na pitanje koliko su eventualno platili Porto Montenegru za prava da u svojoj kampanji koriste motive tog projekta.

Iz DPS-a nijesu odgovorili ni u čemu je veza koalicije “Evropska Crna Gora - Milo Đukanović” sa projektom Porto Montenegro iza kojeg stoje strani investitori.

Ovog puta nije bilo presijecanja vrpci: Jedna od posjeta Lukšića Porto Montenegru

Iz kompanije Porto Montenegro “Vijestima” su potvrdili da su “dozvolili snimanje kadrova marine i naselja produkcijskoj kući koja je realizovala pomenuti spot”.

“Produkcija nam se obratila sa namjerom da snimi kadrove Porto Montenegra kako bi isti bio predstavljen kao investicija koja prevazilazi državne i regionalne okvire i ima izuzetan nautički i turistički značaj u čitavoj Evropi. Nijesmo bili upoznati da li će Porto Montenegro biti jedina ili jedna od nekoliko uspješnih investicija koje se pojavljuju u spotu”, saopšteno je iz menadžmenta Porto Montenegra uz napomenu da se “produkcijska kuća zadužena za spot jedina obratila kompaniji “Adriatic Marinas” sa interesovanjem da prikaže Porto Montenegro, kao sinonim za nove turističke trendove Crne Gore.

Bonus video: