Sastanak čelnika BS i SNP: Unaprijediti manjinska prava

Predsjednik Bošnjačke stranke, Rafet Husović sastao se sa liderom Socijalističke narodna partije, Srđanom Milićem i šefom poslaničkog kluba, Aleksandrom Damjanovićem
8 komentar(a)
Raft Husović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Raft Husović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 21.10.2012. 16:20h

Manjinska prava treba unaprijediti i obezbijediti veću integraciju njihovih predstavnika u državne institucije, ocijenili su čelnici Bošnjake stranke (BS) i Socijalističke narodne partije.

Predsjednik Bošnjačke stranke, Rafet Husović sastao se sa liderom Socijalističke narodna partije, Srđanom Milićem i šefom poslaničkog kluba, Aleksandrom Damjanovićem.

Tokom sastanka, kako je saopšteno iz BS, naglašen je visok stepen dobre saradnje dvije partije parlamentu.

"Ukazano je da je neophodna dalja saradnja dva politička subjekta bez obzira na njihove pozicije, da li su u vlasti ili opoziciji", navodi se u saopštenju.

Sagovornici su, dodaje se, zajednički konstatovali potrebu dalje demokratske tranzicije društva i većeg stepena evropskih integracija, "kao i unaprjeđenja manjinskih prava i veće integracije manjina u institucije Crne Gore".

"Posebno je naglašen značaj buduće saradnje oko projekata koji se tiču većih ulaganja u sjever i ravnomjernog regionalnog razvoja", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: