Za Front nijesu glasali samo birači SNP-a

Osvojeni glasovi pokazali su da je za Front glasao i dio građanski orijentisanih birača u Crnoj Gori
52 pregleda 43 komentar(a)
Ažurirano: 16.10.2012. 14:24h

Rezultati Demokratskog fronta na državnom nivou demantovali su predizborne spekulacije da će taj politički savez uzeti samo glasove pristalica Nove srpske demokratije (Nova) i Pokreta za promjene (PzP), koje čine okosnicu Fronta.

Prema preliminarnim rezultatima, savez na čijem je čelu Miodrag Lekić osvojio je 23, 7 odsto glasova, što je preko osam procenata više nego što su na prošlim izborima osvojile stranke Andrije Mandića i Nebojše Medojevića.

S obzirom na to da je u odnosu na parlamentarne izbore 2009. godine podrška Socijalističkoj narodnoj partiji (SNP) pala za šest procenata, može se zaključiti da nije samo prelazak bivših članova SNP-a kod Lekića dao Frontu dodatni vjetar u leđa.

Osvojeni glasovi pokazali su da je za Front glasao i dio građanski orijentisanih birača u Crnoj Gori.

S obzirom na to da je na izborima u nedjelju bilo samo 10 hiljada rasutih glasova, moguće je da se dio tvrdog opozicionog biračkog tijela, zbog kampanje tokom koje su forsirana identitetska pitanja, okrenuo stranci Srđana Milića.

Na to ukazuje i činjenica da su Srpska lista i Srpski nacionalni savez zajedno osvojili 2,3 odsto glasova, dok je podrška strankama koje danas čine te koalicije na izborima prije četiri godine bila preko četiri procenta.

Galerija

Bonus video: